'Er is niets anders dat ik liever zou willen doen'

28-12-2017 door: Redactie
In deze laatste HALLO van het jaar drie portretten van inwoners van Horst aan de Maas voor wie het een bijzonder jaar is geweest. Zoals voor Marjolein Vermeeren uit Sevenum. Zij werd aangenomen bij het Zweedse Gothenburg Symphony Orchestra.
maskTop
'Er is niets anders dat ik liever zou willen doen'
maskBottom

Voor Marjolein Vermeeren (op 28 december 26 jaar geworden) is 2017 het jaar dat ze een baan kreeg bij het Gothenburg Symphony Orchestra, een orkest in Zweden. “In februari 2018 verhuis ik officieel naar Zweden waar ik aan de slag zal gaan als tweede fluit en piccolo. In de muziekwereld zijn niet veel vacatures voor professioneel muzikant”, vertelt Marjolein. “Dus toen ik deze vacature zag bij een orkest in Zweden zag, dacht ik: laat ik gewoon solliciteren. Proberen kan nooit kwaad.” Samen met 165 sollicitanten begon de strijd wie uiteindelijk als tweede fluit- en piccolospeler aan de slag mocht bij het Gothenburg Symphony Orchestra. De sollicitatie bestond uit een voorronde en drie rondes waarin telkens kandidaten afvielen. “Ik mocht de voorronde overslaan vanwege mijn CV”, vertelt Marjolein. “Maar voor de rondes die daarna kwamen, moest ik wel naar Zweden toe. In de finale waren we nog met vier kandidaten over. Het overleg van de commissie duurde twee uur. Mijn medefinalisten en ik hebben tijdens deze uren op het puntje van onze stoel zitten te wachten, het was zo spannend.” Na twee uur kwam de commissie met het nieuws dat drie van de kandidaten een trial kregen bij het orkest. Marjolein was één van die kandidaten. “Een trial houdt in dat je een proefperiode speelt bij het orkest. In mei heb ik twee keer één week met het orkest mee mogen spelen. Dan doe je mee aan alle repetities en speel je ook mee in de voorstellingen aan het eind van de week.”

Uiteindelijk kwam in juli het verlossende telefoontje. “Ik werd opgebeld door de concertmanager met de boodschap dat hij goed nieuws voor me had en of ik in september nog een keer langs kon komen. In september heb ik drie weken met het orkest mee mogen spelen en tijdens de laatste week
kwamen ze me persoonlijk vertellen dat ze me graag officieel een baan wilde aanbieden.” Toch laat Marjolein het niet naar haar hoofd stijgen.
“Kerst en nieuw jaar vier ik gewoon thuis, net als mijn verjaardag. Daarnaast heb ik in Nederland nog een aantal projecten lopen dat ik graag afmaak. Zo ben ik momenteel aan het touren door Europa met een ander orkest en ben ik werkzaam in Amsterdam. Vandaar dat ik met het orkest in Zweden heb afgesproken pas volgend jaar te beginnen, maar ik ben al wel druk bezig met Zweeds leren!” Marjolein gaat in februari emigreren naar Gothenburg in Zweden en dan daar aan de slag als professioneel muzikant. “Het orkest regelt alles voor me. Ik krijg een appartement en kan elke dag naar mijn werk lopen. Mijn werk wordt dan muziek maken, ik voel me ontzettend bevoorrecht met deze kans”, vertelt Marjolein. “Ik krijg nieuwe collega’s, speel elke dag andere stukken en krijg de mogelijkheid om met veel verschillende dirigenten te werken. Er is niets anders dat ik liever zou willen doen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie