Marijn Poels op wereldfilmfestival in Venlo

22-3-2012 door: Redactie
Mondiaal Platform Venlo en Fairliefd organiseert op zondag 22 april in samenwerking met filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo een eendaags filmfestival, genaamd Wereldfilmfestival. Mondiaal Platform Venlo contacteerde hiervoor de uit Noord-Limburg afkomstige filmmaker Poels en haalde de inspirerende documentairereeks Route 2015 voor de eerste maal naar Limburg.
maskTop
Marijn Poels op wereldfilmfestival in Venlo
maskBottom

Route 2015 beleefde zijn landelijke première op 4 maart in Lelystad in een uitverkocht stadstheater. Bezoekers uit het hele land waren getuige van de 144 minuten durende documentaire die een grote impact had. Ontroering, boosheid, verwondering, blijheid en schaamte waren emoties, die streden om voorrang bij de première van Poels zijn documentaire.

Jan Custers, voorzitter van Mondiaal Platform Venlo, is blij met de Limburgse première. “Met het wereldfilmfestival willen we enerzijds de culturen en leefgewoonten van andere landen onder de aandacht brengen. Anderzijds besteden we aandacht aan de politieke bewustwording van mensen in de derde wereld. De documentaire Route 2015 past werkelijk perfect binnen onze visie die we met dit nieuwe filmfestival willen uitdragen.” De Swolgense filmmaker reisde afgelopen jaar de hele wereld rond en ontwikkelde samen met COS en CMO Flevoland de achtdelige documentairereeks Route 2015 over de millenniumdoelen.

Poels brengt hierin het werk van Nederlandse vrijwilligersorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking op inspirerende en boeiende wijze in beeld. In de persoonlijke portretten van bevlogen Nederlanders is te zien wat deze mensen drijft, hoe ze te werk gaan en waar hun bezieling vandaan komt. Tevens gaat hij op toegankelijke wijze op zoek naar de problematiek, spreekt met lokale bewoners en zoekt in de afleveringen naar oorzaak, gevolg en de aanwezige hoop. De vaak indringende verhalen voeren je op avontuurlijke en culturele wijze mee door een bijzondere maar complexe wereld van extremen.

Marijn Poels kreeg veel vragen of Route 2015 ook in de regio Limburg te zien zou zijn. “Dat was aanvankelijk niet het geval. Enkele organisaties, waaronder Mondiaal Platform Venlo, mailde me of er mogelijkheden waren om de documentairereeks ook naar Limburg te halen. Ik heb uiteindelijk gereageerd op hun verzoek omdat ik het een enthousiaste club vind die op toegankelijke wijze de wereld dichterbij brengt. Zo ook met dit Wereldfilmfestival.”

Marijn Poels zal op 22 april in Venlo aanwezig zijn om zijn film in te leiden en in de pauze wordt de filmmaker geïnterviewd door stadsdichter Herman Verwey. 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie