Maquette Wereldpaviljoen onthult

29-4-2010 door: Redactie
Meervoudig wereldkampioen vierspan paarden Ysbrand Chardon, heeft zondagmiddag in Horst de maquette onthuld van het Wereldpaviljoen. Meerlonaar René Poels, voorzitter van het Wereldpaviljoen nodigde tegelijk miljonairs in de VIP-lounge en daarbuiten uit, om met hem contact op te nemen om samen het Wereldpaviljoen te realiseren. De onthulling van de maquette vond plaats in de VIP-lounge tijdens de opening van de internationale menwedstrijden op het terrein van de Kasteelse Bossen in Horst.

Ysbrand Chardon was vereerd om de maquette te mogen onthullen en was onder de indruk van dit Noord-Limburgs initiatief. Hij vertelde dat het een uitstekend idee is om kinderen en jongeren in contact te brengen met andere culturen zodat er minder vooroordelen zijn en meer verbroedering. Hij hoopt dat ooit Ajax tegen Feijenoord bij het Wereldpaviljoen kan spelen, zonder dat er incidenten plaatsvinden. "Als dat lukt is de droom van René Poels en zijn medebestuursleden echt uitgekomen," aldus Chardon.

Poels vertelde dat medio juni het moment is waarop bekend wordt gemaakt of het Wereldpaviljoen inderdaad haalbaar is. Woningcorporatie Wonen Limburg is bereid om te investeren en te bouwen mits de stichting de exploitatie rond krijgt. "Daar zijn we nu keihard voor aan het werken en dan is het handig als een miljonair met een gouden hart een handje meehelpt. Nu de maquette van het Wereldpaviljoen onthuld is door een wereldkampioen kan het al niet meer stuk," meent Poels.
Het Wereldpaviljoen bestaat uit twee futuristische gebouwen die op Venlo Greenpark worden gebouwd en tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in gebruik worden genomen. In het gebouw komt een educatief belevingscentrum mondiale vorming. Kinderen en jongeren kunnen in een attractieve en prikkelende setting beleven hoe kinderen in andere landen leven. Het gebouw is een zeer bijzondere constructie. Er wordt een grote ballon opgeblazen, waarover beton wordt gespoten. Als het beton is uitgehard, kan de lucht uit de ballon en staat het gebouw. Volgens initiatiefnemer en voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen is het een uniek gebouw. Een centrum waar kinderen bagage krijgen om als wereldburgers de toekomst in te gaan. In het Wereldpaviljoen komt een mondiale theatervideoshow en een wereldrestaurant. Het idee van het Wereldpaviljoen komt uit de koker van SOS Meerlo-Wanssum. Mondiale groepen uit Noord-Limburg, de Regio Venlo, provincie Limburg en COS Limburg (Centrum voor Internationale Samenwerking), ondersteunen het idee. Ook het basisonderwijs in Noord-Limburg en het CITAVERDE College werken mee aan de realisering van dit paviljoen, dat ook na de Floriade blijft bestaan.

Het is het derde permanente paviljoen op Venlo Greenpark. Het gebouw wordt 12 meter hoog, 15 meter breed en 30 meter lang. Bij de bouw wordt nauwelijks ijzer gebruikt als bewapening. Bedenker en ontwerper van het Wereldpaviljoen, Rob van Hove, kwam na de onthulling van de maquette tijd te kort om alle belangstellenden in de VIP-lounge uit te leggen hoe het bijzondere procedé werkt.

Gedurende de menwedstrijden kwamen veel gasten een kijkje nemen bij de maquette en lieten ze zich informeren over de achtergronden daarvan. Voor meer informatie zie ook www.wereldpaviljoen.com

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie