Many More laat zich horen

19-11-2009 door: Redactie
Zaterdag 14 november vond in De Bosuil in Weert de derde Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands 2009. Naast Many More, een zesmans Classic Rock coverband uit Grubbenvorst, stond ook Juezz.com uit Horst op het podium in Weert. Deze keer aandacht voor Many More uit Grubbenvorst.

De band Many More bestaat uit zes personen. Zangeres Annemarie Holla (Arcen) is 28 jaar. Bart Lommen uit Grubbenvorst is 18 en speelt leadgitaar. Luuk Hendriks (Horst) is 22, speelt slaggitaar en hij doet zang. John van de Brandt (Grubbenvorst) is 20 jaar en toetsenist, ook speelt hij gitaar en doet zang. Joep Vullings uit Horst (19) speelt basgitaar en doet zang. Drummer van de band is Philippe Holla (19). Hij komt uit Arcen. De meeste bandleden studeren op verschillende plaatsen of zijn al aan het werk. Aan Joep Vullings de vraag hoe ze aan de naam van de band komen. “Een vriend van John van de Brandt zei op een avond in de kroeg: ‘Het lijkt me echt vet als er een band zou zijn die Many More heet. Op aankondigingen staan altijd grote namen met onderaan vaak de tekst: ‘en many more’. Zo zijn we eigenlijk aan onze naam gekomen”.

Many More speelt covers van de jaren 60 tot nu. “De muziek die we het liefst maken, is classic rock, maar van moderne rocknummers zijn we ook niet vies! Denk dan aan nummers van Deep Purple, The Who, Lynyrd Skynyrd, maar ook aan Foo Fighters, Muse en de Kaiser Chiefs.” De band Many More bestaat al sinds de zomer van 2007, maar in de huidige bezetting zijn ze nog maar een jaartje bezig. Toch heeft Many More al een flink aantal optredens achter de rug. Een van de meest memorabele optredens was hun debuutoptreden in café ’t Stammineke in Grubbenvorst. Dat was te danken aan het feit dat de kroeg helemaal vol zat en de zaal goed meedeed.

Vullings: “We hopen naar Paradiso te mogen, of anders gewoon naar een leuk festival. Misschien is het wel iets om een leuk festival met bands uit Horst aan de Maas te organiseren”, zegt hij. Het bijzondere aan de band is volgens hem dat ze met een aantal mensen een product neerzetten dat groter is dan de som van de individuele delen. “Het is erg mooi om daar deel van uit te mogen maken. Helemaal bijzonder wordt het wanneer mensen dat ook nog eens kunnen waarderen. Vergelijk het met een kok die complimenten krijgt na een lekkere maaltijd.”

Many More treedt gemiddeld eenmaal per maand op. De band doet ook mee aan Clash of Coverbands in Weert. Joep: “Dat is stressen, want je moet binnen een kwartier alles opgebouwd en gesoundcheckt (kijken of alle instrumenten hard genoeg staan etc.) hebben en vervolgens een half uur spelen. Op het moment dat je dan het eerste akkoord aanslaat is die stress helemaal weg en kun je genieten en lekker in de flow van het optreden spelen! Het is heel leuk om op te treden voor allemaal vrienden en bekenden van je en al helemaal op podia waar je anders niet komt. Zo speelden we zaterdag in de Bosuil in Weert, waar ook bijvoorbeeld Thin Lizzy en Uriah Heep gespeeld hebben! We gingen er gewoon zonder verwachtingen heen en dan blijkt ook nog eens dat je het gered hebt tot in de finale van Limburg. Op naar Paradiso, dat zou mooi zijn!”

Many More: een band die we nog vaak zullen tegenkomen op posters en affiches.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie