Lottums stel in 'Love is in the air'

7-6-2018 door: Redactie
Voor Mart en Ellie Teluij uit Lottum was dinsdag 13 maart een dag om nooit te vergeten. Presentator Robert ten Brink stond toen namelijk voor de deur om hen mee te nemen naar Nieuw-Zeeland. Woensdag 30 mei werd hun aflevering van ‘Love is in the air’ uitgezonden op RTL4.
maskTop
Lottums stel in 'Love is in the air'
maskBottom

"We hebben elkaar daags erna nog een paar keer geknepen: was dit echt gebeurd?”, lacht Ellie Teluij terugkijkend. “We waren gewoon in shock toen Robert ten Brink met zijn cameraploeg ineens voor ons stond. We wisten echt van niets.” Voor het programma Love is in the air reist Ten Brink de hele wereld over om dierbaren te herenigen. Dochter Nicole had Mart en Ellie opgegeven voor het tv-programma. Zij wilde haar ouders de kans geven om hun nichtje Sanne en haar familie in Nieuw-Zeeland op te zoeken.
“Sanne is de dochter van mijn zus Marleen”, vertelt Ellie. “Vijf maanden na haar geboorte is Marleen uit het leven gestapt. We waren met tien kinderen thuis en hoewel Marleen 7 jaar jonger was, hadden we een hele hechte band.” Omdat Twan, Sanne’s vader, vanwege zijn werk niet fulltime voor haar kon zorgen, namen Mart en Ellie haar op in hun gezin. Nicole was toen 7 en haar oudere zus Sylvie 11. Ellie: “Door de week was Sanne bij ons en kwam Twan elke avond bij ons eten. In het weekend ging ze dan naar hem.” Na een tijdje leerde Twan zijn tweede echtgenote Gerda kennen en ging Sanne weer terug naar haar vader. “Onze band is heel hecht gebleven. Sanne zegt altijd: ‘ik heb drie mama’s’: Gerda, Marleen en ik.”

In 2006 vertrokken Twan en Gerda samen met hun inmiddels drie kinderen naar Nieuw-Zeeland. “De broer van Twan woonde daar al”, vertelt Mart. “Ze vertrokken toen Sanne 16 was en in dat jaar eindexamen zou doen. Ze is daarvoor naar Nederland teruggekomen.” Hoewel onder andere Sanne twee jaar geleden nog in Nederland was, waren Mart en Ellie nog nooit in Nieuw-Zeeland geweest, onder andere door gezondheidsproblemen van Mart. Nicole: “Zelf heb ik hen in 2012 bezocht en ik gunde het mijn ouders heel erg om zelf te kunnen zien hoe Sanne en de anderen daar wonen. Ik had al eerder een keer naar het programma geschreven en toen een tijd geleden weer een oproep kwam, besloot ik dat nog een keer te doen. Ik schreef de mail op 3 maart en anderhalve week later stonden ze al op de stoep.”

Voor Ellie en Mart was het een complete verrassing. “Op dinsdag pas ik altijd op bij Nicole en Mart had deze dag late dienst”, zegt Ellie. Met een smoes moest hij naar Horst gelokt worden. Mart: “Op een gegeven moment kwam mijn supervisor, die in het complot zat, en zei dat ik wel om 17.00 uur mocht stoppen. Dat vond ik wel een beetje vreemd. Ik werd echter opgehouden door een collega, waardoor ik toch pas later vertrok. Toen ik in de auto op mijn telefoon keek, had ik allemaal gemiste oproepen en berichten.” In Horst aangekomen ging niet veel later de deurbel, waarna Robert ten Brink hen vertelde dat ze twee weken later met het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland zouden gaan. Er moesten wel wat smoezen verzonnen worden, want tot aan het moment dat ze bij de familie waren mocht niemand er van af weten. “Dus heb ik op het werk maar verteld dat ik eerder aan mijn knie geopereerd kon worden”, lacht Mart.

Het was de reis van hun leven, vertellen ze. “En alles was tiptop verzorgd. Er reisde een begeleider met ons mee, er waren hotels geregeld. En Robert ten Brink is in het echt precies zoals hij op tv overkomt.” Na de uitzending blijven de reacties komen. “Dat is zo leuk”, zegt Ellie. “Ik was laatst in Venray en ik werd gewoon door onbekenden aangesproken. Het was echt een buitengewone ervaring.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie