Lou Wie? wint HALLO WK Poule

14-7-2010 door: Redactie
Eric Verdellen uit Horst mag zich de komende jaren de grootste voetbalkenner van Horst aan de Maas noemen. Onder de schuilnaam ’Lou Wie?’ is hij met een straatlengte voorsprong winnaar geworden van de HALLO Horst aan de Maas WK Poule. Vooral zijn keuze voor Spanje als wereldkampioen heeft hem veel punten bezorgd. “Ik had eigenlijk liever dat Nederland had gewonnen”, moet Verdellen toegeven.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Eric Verdellen doet al jaren mee aan voetbalpoules. Omdat het Louis van Gaal in 2002 niet lukte om zich met Oranje te kwalificeren voor het WK, gebruikt Verdellen sindsdien de naam Lou Wie?. Verdellen heeft zelf jarenlang gevoetbald bij VV Hegelsom en is inmiddels penningmeester bij de club. Zijn voetbalkennis wordt vooral getraind op zijn werk bij een expeditiebedrijf in Venlo. “Het is bij ons op het bedrijf bijna een vereiste om mee te kunnen praten over voetbal. Daar werken bijna allemaal voetbalmensen.” Die kenners heeft hij na dit WK ook afgetroefd, want ook op zijn werk won hij de WK poule.

Lou Wie? stond met 401 punten ruim bovenaan in het klassement. De grote winst behaalde hij na de eerste ronde. Verdellen voorspelde zeven van de acht kwartfinalisten goed, daarna ook drie van de vier halve finalisten en de finale tussen Nederland en Spanje. “Met het voorspellen van de ploegen heb ik de meeste punten behaald, niet met de uitslagen”, aldus Eric Verdellen die nuchter blijft onder de winst. “Het is meer geluk dan wijsheid. Als Spanje de buitenspelgoal tegen Portugal niet had gemaakt, had mijn poule er heel anders uitgezien”, vertelt Verdellen.

Eric Verdellen wint twee kaarten voor de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Finland in september. “Het is jammer dat die wedstrijd ’s avonds wordt gespeeld, anders had mijn zoon van zes meegekund”, zegt Verdellen. “Waarschijnlijk neem ik een vriend mee die vaker naar wedstrijden van het Nederlands elftal gaat. Mag hij een keer met mij mee.”

Lou Wie? eindigde met 42 punten voorsprong op FC van den Munckhof en Joey2010. Omdat FC van den munckhof, alias Guus van den Munckhof uit Horst, het totaal aantal doelpunten niet had voorspeld, eindigt hij op de derde plaats en wordt Joey Wijnhoven uit Broekhuizenvorst (Joey2010) tweede. Wijnhoven wint een bon van Slijterij Weijs ter waarde van 60 euro en Van den Munckhof een waardebon van 40 euro van Bakkerij Derix. Alle winnaars krijgen tevens een bon van 15 euro van Shoetime. De complete einduitslag is nog na te lezen op wk2010.hallohorstaandemaas.nl.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie