Loghome bouwer uit Tienray

1-10-2009 door: Redactie
Bas Weijmans - geboren in Meerlo - is een avonturier die zijn dromen omzet in werkelijkheid. Zijn motto is “waar een wil is, is een weg”. Na rondgezworven te hebben in Canada en USA heeft hij zich genesteld in Tienray. Huisje, boompje, beestje. Wie had dat 5 jaar geleden gedacht. Bas zelf in ieder geval niet.
Bas Weijmans, Loghome bouwer

De MTS, waar hij leerde voor meubelmaker en bouwtimmerman wilde niet aan een stage in het buitenland. “Volgens mij was ik de eerste leerling op de MTS die een stage in het buitenland wilde”, vertelt Weijmans.

De school was hier niet op ingericht, dus ging hij zelf op zoek naar mogelijkheden. Hij vond een familie in Lutjebroek met kennissen in Canada. Via hen regelde Weijmans zijn trip naar Canada en de Verenigde Staten waar hij in totaal vier jaar verbleef. Het doel was huizen bouwen van logs. Logs zijn boomstammen.

Weijmans heeft al die tijd in zijn grote Amerikaan gewoond. Hij reisde van het ene project naar het andere, dwars door de Verenigde Staten. Een planning had hij niet. Het toeval zorgde voor zijn agenda. Op weg naar een volgend project kreeg Weijmans pech aan zijn auto. Hij keerde, en reed terug naar het laatst gepasseerde dorp. Daar trof hij twee Amerikanen waar hij de rest van zijn tijd in de USA mee is opgetrokken.

Het motto van Weijmans: “Heb vertrouwen en geef, hier krijg je altijd iets voor terug. Ik heb in de tijd dat ik in Canada en de USA woonde verschillende ’vaders en moeders’ gehad. Ik heb nooit zelf boterhammen hoeven te smeren.”

In Tienray is Weijmans zijn eigen bedrijf gestart. Hij bouwt huizen van hout zoals hij deed in Canada en Amerika. Hij gebruikt ronde, rechte, ovale of ruwe stammen. Ook gebruikt hij stammen van dode bomen. Deze wijze van bouwen heet keloo bouw. Weijmans onderscheidt zich door zijn brede aanbod. Zijn afzetgebied is Nederland, België en Duitsland. Weijmans bouwt ook veranda’s en tuinhuisjes van boomstammen.

Hij stemt samen met zijn klanten af welk huis het beste bij hun past en laat een architect het huis tekenen. Weijmans betrekt de bouwpakketten van de huizen dan in Letland, Finland, Litouwen of Roemenië. “Kwaliteit staat bij mij voorop.” De ruwbouw wordt hier binnen vier weken gebouwd door het buitenlandse bedrijf dat het huis geproduceerd heeft.

Op dit moment droomt Weijmans van een eigen loghome. Ook deze droom zal werkelijkheid worden.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie