Limburgs Blaasmuziek Festival

21-6-2012 door: Redactie
Het Limburgs Blaasmuziek Festival vond afgelopen weekend plaats op de Floriade. Verdeeld over het terrein speelden 23 fanfares, harmonieën, brassbands en slagwerkgroepen hun stukken. Ook vijf korpsen uit Horst aan de Maas mochten zich hier presenteren.
maskTop
Limburgs Blaasmuziek Festival
maskBottom

De korpsen waren onder de indruk van het podium dat ze op de wereldtuinbouwexpo kregen. Wiel Heldens van muziekvereniging Eendracht uit Melderslo: “Het was heel leuk om de gelegenheid te krijgen via zo’n evenement een breed publiek te bereiken. Wij zaten op het ‘verdeelplein’. Een gunstige plek: hier komen heel veel mensen langs.”

Josien Vermeeren, voorzitter van de orkestcommissie van de Koninklijke Harmonie van Horst, laat weten dat de harmonie ook erg positief was over de dag: “We waren ingedeeld op het World Show Stage, een podium met een mooie akoestiek waardoor we ook wat grotere concertwerken hebben kunnen programmeren. Het publiek was enthousiast en in grote getale aanwezig. Het amfitheater heeft gedurende ons gehele concert vol gezeten.”

Het publiek was wel anders dan bij ‘normale’ concerten. Her Knapen van fanfare Renantia uit Griendtsveen: “Het was hartstikke mooi. De variëteit van het publiek is enorm, ze komen uit allerlei landen. Wij speelden onder het afdak bij Villa Flora. Hartstikke mooi, alle stoelen eromheen waren bezet door publiek. En er liepen veel

mensen langs.” Heldens: “Wij speelden samen met de muziekvereniging uit Tienray en zangeressen populaire liedjes uit ons Proms-programma. Publiek op de Floriade komt denk ik ook niet voor zware conservatoriumstukken. Ons programma sloeg dan ook goed aan bij het publiek.” Josien: “Ik denk wel dat de echte blaasmuziekliefhebbers dit jaar minder aanwezig zijn geweest dan tijdens andere edities van het festival. Normaal gesproken vindt dit evenement in het centrum van een stad plaats en hoeft er geen entree betaald te worden.”

Ondanks de grootte van het evenement was alles goed geregeld. Een enkel foutje in de organisatie werd snel hersteld. Knapen: “Het was goed verzorgd. We konden dichtbij parkeren en onze instrumenten werden met een wagentje naar de plek gebracht.” Ook Harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst speelde op het festival. Zij stonden bij de inzendingsvelden. Fanfare Eendracht uit Meerlo ging de Harmonie van Horst voor op het World Show Stage.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie