Liesbeth doet alles voor sporten in de gemeente

26-7-2012 door: Redactie
Liesbeth Houwen (28) woont samen met haar vriend in Venlo. Ze is werkzaam als sportconsulente in Horst. HALLO vroeg zich af wat zij voor de sportende inwoners van Horst aan de Maas betekent.
maskTop
Liesbeth doet alles voor sporten in de gemeente
maskBottom

Liesbeth helpt namens Gemeente Horst aan de Maas verschillende sportverenigingen met allerlei zaken. “Verenigingen kunnen bij mij terecht voor het ondersteunen van trainers en vrijwilligers, advies in het organiseren van evenementen, ondersteuning bij ledenwerving en bestuurlijke vragen. Ik probeer altijd de juiste oplossingen te vinden.”

Ze organiseert met twee vrijwilligers de sportmarkt op 16 september. Daar kunnen alle sportaanbieders binnen de gemeente zich presenteren aan de inwoners. Haar ideeën voor evenementen haalt Liesbeth overal vandaan. “Ik praat met verschillende mensen en vraag wat hen bezighoudt en hoe ze over sporten denken. Ook werk ik samen met mijn collega’s uit de regio en lees ik vakbladen van Nederlandse sportbonden. Zo bedenk ik altijd wel wat nieuws.”

Liesbeth vond sporten van kinds af aan al leuk. “Mijn motivatie om te gaan werken als sportconsulente is begonnen met mijn passie voor sport. Ik ben er gek op”, vertelt ze enthousiast. “Alle sportverenigingen hebben hun eigen identiteit en charme. De een is meer prestatiegericht dan de ander, maar een ding hebben ze met elkaar gemeen: ze verenigen mensen om samen hun sport en hun passie te delen en daar gaat het om.”

Het leukste aan haar baan vindt ze dat ze vaak mag werken met vrijwilligers die tijd vrij maken voor hun sportieve passie. “Het zijn de mensen die zorgen dat iedereen kan sporten.” Minder leuk aan haar werk vindt ze de bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden. “Soms worden er goed overwogen beslissingen genomen door de gemeente die minder leuk zijn voor de sportverenigingen. Dat is natuurlijk minder leuk, maar het kan niet altijd feest zijn.”

Over haar passie voor sport is ze heel duidelijk. “Het is denk ik gewoon aangeboren. Mijn ouders hebben hierin een heel groot en belangrijk aandeel gehad. Zij hebben me altijd de ruimte en de mogelijkheid geboden om zoveel met sport bezig te zijn. Voor mij is enthousiasme van anderen het grote sleutelwoord. Laten zien dat sporten leuk is, is vooral voor jongere kinderen een uitnodiging om het uit te proberen.”

“De laatste jaren zie ik dat mensen in Horst aan de Maas steeds bewuster bezig zijn met sporten. Ze zien in dat ze er gezonder van worden en maken er tijd voor. Ook valt het op dat steeds meer mensen bij verenigingen weggaan en naar de ongeorganiseerde sport zoals fitness gaan. Dat komt door andere bezigheden en om financiële redenen. Mensen krijgen het steeds drukker, maar sporten blijft noodzakelijk en dat wil ik tijdens m’n werk ook benadrukken. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor het plezier.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie