Leden Samourai bruine of zwarte band

15-7-2010 door: Redactie
Sinds vorige week woensdag hebben alle seniorenleden van judovereniging Samourai een bruine of zwarte band. Er vond op deze woensdag een examen plaats waaraan de twee nog laatste blauwe banden deelnamen. De judovereniging uit Grubbenvorst heeft een bijzondere ledensamenstelling. In totaal heeft de vereniging zo´n negentig leden, waarvan dertig seniorenleden in de leeftijd van 18 tot 62 jaar. De meeste judoverenigingen hebben relatief veel meer jeugdleden en maar een paar seniorenleden.

Het aantal seniorenleden is stijgende bij de vereniging uit Grubbenvorst. Daarnaast komen er volgens voorzitter Jos Baggen veel mensen van omliggende verenigingen uit bijvoorbeeld Venlo, Sevenum en Maasbree naar Grubbenvorst om te trainen. “We hebben een soort onzichtbaar punt overschreden, waardoor er alleen maar meer interesse in onze vereniging komt.”

Inmiddels hebben alle senioren leden van Samourai de bruine of zwarte band. Ook dat is een reden voor leden van andere verenigingen om in Grubbenvorst te trainen. Er zijn altijd genoeg mensen die al een hoog niveau in de sport hebben behaald en waar men dus iets van kan leren.

Ook de trainer Peter Beurskens draagt ertoe bij dat de vereniging in Grubbenvorst het goed doet bij de senioren. Jos Baggen: “Hij weet een training bijzonder en interessant te brengen en is zeer gedreven. In het verleden is hij ook worstelaar geweest en deze technieken neemt hij mee in de trainingen.”

De sfeer binnen de judovereniging is ook erg belangrijk. Volgens Jos is iedereen bereid elkaar te helpen en hebben de leden allemaal wat voor elkaar over. “Het is een echte gezelschapsclub. De ´cooling down´ vindt dan ook regelmatig in de plaatselijke ijssalon plaats.”

Ook het aantal dames binnen de seniorengroep neemt toe. De leden die vorige week na het examen de bruine band behaalden, waren twee dames van 43 en 48 jaar. Een situatie die niet zo vaak voorkomt, zeker aangezien ze pas vier jaar bezig zijn met judo.

Jos Baggen roept iedereen op eens te komen kijken of zelfs een keer mee te doen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens de training op woensdagavond. Voor meer informatie zie www.samourai.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie