Kunst in de Rozenhof Lottum van start

29-8-2016 door: Redactie
Voor de zesde keer organiseert de Rozenhof uit Lottum het evenement ‘Kunst in de Rozenhof’. Op zondag 28 augustus werd de expositie geopend. In de grote tuin staan naast bloeiend, kleurrijke rozen, een aantal kunstobjecten, gemaakt door lokale kunstenaars. De expositie is te bezichtigen tot 1 november.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

In drie verschillende thema’s, staan de kunstwerken in de Rozenhof verspreid. Kunstenaars Roos Seuren uit Lottum, Geert Seuren uit Tienray en Giuseppe Lamers uit Herten doen mee aan de expositie. Iedere beeldbewerker heeft zijn eigen stijl. Zo maakt Roos Seuren van allerlei materialen die niemand meer gebruikt, zoals hout, ijzer en lood beelden. “Wat ik het belangrijkste aan mijn kunstwerken vind, is dat ze gemaakt zijn door mijn eigen fantasie”, vertelt ze. “Zo kunnen andere mensen er ook een eigen inbeelding en verhaal bij maken. De een ziet in een beeld een kabouter en de ander weer een rare man. Daar haal ik dan mijn plezier ook uit. Ik zit nergens aan vast. Als ik ergens aan begin, weet ik niet wat het uiteindelijk wordt, dat zie ik wel tijdens het maken.”

Theo Kranz, oprichter van evenement, kijkt met trots terug naar de vorige edities. “Het doet mij en de andere vrijwilligers goed wanneer er veel geïnteresseerden komen kijken. We hebben ongeveer elk jaar zo’n 8.000 á 9.000 bezoekers tijdens de expositieperiode. Ik ben altijd een groot fan geweest van tuinen. Ik was op zoek naar een mooie plek waar ik al mijn ideeën bij elkaar kon brengen en vond toen deze plek in Lottum. Dit is een perfecte locatie. We hebben nu jaren gehad dat we drie kunstenaars hebben die hun stijl laten zien, maar misschien willen we terug naar één iemand, zoals in het begin. Zo heb je ook één thema in de tuin. Ik denk dat ook mooi is.”

Alles in de Rozenhof wordt door vrijwilligers gedaan. Kranz en Seuren zijn daar erg over te spreken. “Je hebt tuinen die worden onderhouden door echt tuinmannen, maar deze tuin leeft van vrijwilligers”, vertelt de kunstenares. “Dat is zo knap en dat geeft deze tuin een mooie gloed mee.” Kranz is het hier ook mee eens. “Het is ook heel belangrijk. Als we niet met vrijwilligers werken, dan heeft ons idee geen zin. Alle vrijwilligers werken graag in de tuin. Als ik thuis kom, vind ik het altijd heerlijk om even in de tuin te prutsen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie