Korfbalclub uit Hegelsom wil hogerop

26-5-2010 door: Redactie
Bij elke korfbalclub verandert er jaarlijks wel iets. Is het niet door verschuivingen van speelsters in teams, dan wel door trainerswisselingen. Zo ook bij ODOS in Hegelsom. De korfbalclub heeft hoge ambities en wil met trainer Peter Knollema dit doel verwezenlijken.

Knollema: “Ik heb hoge verwachtingen van ODOS omdat wij met de komende selectie veel te laag staan ingedeeld.” De plaatsing op de ranglijst bij de senioren verbeterde sinds Knollema de coaching voor zijn rekening nam. De junioren wisten zich in de zaal keurig te handhaven en spelen momenteel op het veld in de middenmoot. Door de talenten van de junioren met de sterkste speelsters van de senioren samen te voegen, verwacht de coach met de senioren1 het niveau van overgangsklasse of zelfs hoger te kunnen gaan spelen. Met op een later tijdstip een aanvulling van talenten uit aspiranten B, zou in de komende zes à zeven jaar de Hoofd- of Topklasse haalbaar kunnen zijn.

Een eerste opzet voor verwezenlijking van zijn doel heeft de coach inmiddels bereikt want ODOS B1 werd vorige week maandag kampioen. Peter Knollema is coördinator van de jeugdtrainingen en acht zich als hoofdtrainer verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen ODOS. Om de ambitieuze doelen te bereiken, wil hij tweewekelijkse trainingen houden die bij de senioren1 min of meer verplicht worden. Door deze extra inspanning verwacht de coach volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld voor het kampioenschap te kunnen spelen met de senioren1.
De Hegelsomse korfbalclub heeft leden van jong tot oud zodat het qua doorstroming wel goed zit. De dameskorfbalclub is opgericht in 1974 en startte toentertijd met 38 leden. Tegenwoordig heeft de club 80 spelende leden verdeeld over acht teams en 24 niet-actieve leden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie