Korfbal Horst en Meterik gaan samenwerken

17-6-2010 door: Redactie
De jeugdteams van korfbalverenigingen Wittenhorst uit Horst en de Vonckel Girls uit Meterik gaan in het nieuwe seizoen intensief samenwerken. Beide verenigingen hebben al lange tijd te maken met terug­lopende ledenaantallen.

Wittenhorst zou dit jaar niet kunnen starten met het seizoen omdat ze te weinig leden had. Daarop ging het bestuur op zoek naar een vereniging in de omge­ving die hetzelfde probleem had en ze kwam bij de Meterikse club uit. De Meterikse club heeft nog enkele meisjes in haar jeugdteams, maar krijgt nog maar weinig nieuwe leden. Het is steeds moeilijker om jonge meiden geïnteresseerd te krijgen voor de sport.

Er zitten verschillende voordelen aan deze samenwerking. Clubs kunnen bijvoorbeeld de scheidsrechters delen. Sommige teams worden gecombineerd op leeftijd en spelniveau, zodat ze weer compleet zijn. Anja Versleijen van Wittenhorst vertelt: "Het gebeurde wel eens dat een potentieel lid belde, maar dat wij geen team hadden van de juiste leeftijd. Door deze samenwerking hebben we dat probleem niet meer." Voor de leden verandert door de samenwerking vooral waar ze de wedstrijden spelen en welk tenue ze dragen. "Elke speler blijft lid bij de club waar zij officieel bij zat. Maar in een wedstrijd kan het zijn dat het tenue een andere kleur heeft." Samen hebben Wittenhorst en Vonckel Girls ongeveer veertig leden jeugdleden. De verenigingen hopen dat ze gezamenlijk de dalende lijn van het aantal leden tegen kunnen gaan en jeugd opnieuw geïnteresseerd krijgen in de sport.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie