Kinderlokker lijkt broodjeaapverhaal

8-4-2014 door: Redactie
Het lijkt erop dat het verhaal over gesignaleerde kinderlokkers in een rood busje bij de Mariaschool in Tienray, verzonnen is. Dat meldt politie Horst, die vanmorgen nog contact had met de school.

De Mariaschool sloeg gisteren bij de politie alarm na een verhaal van een aantal leerlingen. Ze zou koekjes aangeboden hebben gekregen van twee mannen in een rood busje. “We hebben het zekere voor het onzekere genomen en alle ouders gewaarschuwd”, vertelt directrice Loes van der Elst-Hermans.

Volgens de eerste informatie van de politie zou een docente zelf ook het busje hebben gezien. Op die informatie is de politie vanmorgen teruggekomen, nadat ze nog een gesprek met de schoolleiding van de Mariaschool heeft gehad. “Niemand heeft het busje gezien”, geeft een politiewoordvoerder nu aan. Geruchten dat het busje zonder kenteken al eerder is gezien in de omgeving van Tienray, kan de politie dan ook niet bevestigen.

De politie heeft de zaak zeer serieus genomen en is gisteren meteen na de melding naar de basisschool gekomen. Daar hebben agenten in een auto in de buurt gesurveilleerd. De directie van de Mariaschool stuurde op advies van de politie een e-mail naar alle ouders.

Volgens scholenorganisatie Dynamiek Scholengroep zijn de directies van basisscholen in de omgeving ingeseind. De directies hebben wel overleg gehad over het voorval, maar volgens voorzitter van het college van bestuur van Dynamiek, Jan Jenneskens, wil de scholenkoepel vooral geen onrust zaaien.

De politie zegt dat het verhaal van een rood busje landelijk al vaker de ronde heeft gedaan. “Wij gaan altijd serieus om met deze verhalen en zoeken dit grondig uit”, aldus een woordvoerder van de politie.

Jos van Gerven, directeur van basisschool Megelsheim in Meerlo, heeft, nadat bleek dat het bericht verzonnen zou zijn, een e-mail aan alle ouders gestuurd. Daarin zegt hij dat de politie, ondanks de schijn dat alles verzonnen zou zijn, toch regelmatig blijft surveilleren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie