Kienen tijdens Horster kermis

7-5-2018 door: Redactie
Traditioneel start in Horst de eerste zaterdag van mei de voorjaarskermis. In het centrum van Horst stonden van zaterdag 5 mei tot en met woensdag 9 mei de botsauto’s, snoepkramen en hengelspellen opgesteld. Ook wist vriendengroep De Ideale Schônzoëne uit Horst de kermis een nieuwe ‘boost’ te geven met een feesttent tussen café De Beurs en De Mèrthal.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

"We kunnen met zekerheid stellen dat de feesttent een succes was”, vertelt Tom van de organiserende groep De Ideale Schônzoëne. “We zijn dik tevreden over hoe het gegaan is. De feesttent hebben we opgezet omdat we zelf iets misten aan de kermis in Horst en dat er zoveel mensen op de tent zijn afgekomen, bevestigt dat we hier niet de enigen in waren.” Tom geeft aan ook tevreden te zijn over de verschillende activiteiten die in de tent plaatsvonden, zoals de kienochtend op zondag 6 mei. Jong en oud kon hier aan deelnemen. Aan alles was gedacht: van een verzorgde lunch tot aan de muzikale ondersteuning. Bezoekers hoefden enkel zelf voor fiches te zorgen. “De kienochtend op zondag zat helemaal vol. Het matinee op maandag begon al op tijd en we hadden verwacht dat dit zodoende nog niet zo’n loop zou hebben, maar om 14.00 uur stonden er toch al vierhonderd mensen in de tent. Hoogtepunt was de zaterdagavond waarbij de tent na anderhalf uur uitverkocht was en de security een tijdje de maatregel ‘één eruit, één erin’ moesten hanteren.”

De reacties die de organisatie heeft ontvangen zijn alleen maar lovend geweest. Tom: “We hebben alleen maar complimenten ontvangen en mensen die zich nu al graag aan willen melden als vrijwilliger om bijvoorbeeld bardiensten te draaien. Ook de ouderen die deelnamen aan de kienochtend waren zeer over te spreken over de activiteit. Ze hebben een kei mooie ochtend gehad. Wij als organisatie hadden ook niet verwacht dat het allemaal zo’n succes zou zijn.” Hij kreeg van optredende bands de reactie dat er voor Horster begrippen veel gedanst en gezongen werd. “Blijkbaar is dat iets wat normaal hier niet zo veel gedaan wordt”, lacht hij. Tom laat weten dat er zich geen incidenten of ongelukken hebben voorgedaan in of rondom de feesttent.
Onduidelijk is echter nog in welke vorm het volgend jaar terugkomt, maar dat er iets terugkomt, weet Tom wel met zekerheid te stellen. “We moeten nog kijken in welke vorm het terugkomt. We hadden niet verwacht dat dit zo’n vaart zou lopen, dus we zijn wel een beetje overdonderd hierdoor. Er zijn tussendoor al wat ideeën opgelaten, maar over het hoe en wat van volgend jaar hebben we nog niet concreet nagedacht”, vertelt hij. “Gezien de reacties van dit jaar durf ik wel te stellen dat er volgend jaar nog meer energie ingestoken kan en zal worden, omdat we dan ook qua vrijwilligers meer om handen zullen hebben. Misschien dat we ook nog iets voor de kinderen gaan doen, omdat we dit jaar voornamelijk iets hadden voor ouderen en 18+. Voorlopig is het vooral nagenieten van een mooie ­kermis.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie