Keukenafval niet meer in plastic zakken

14-12-2017 door: Redactie
Gemeente Horst aan de Maas wil in de toekomst het keukenafval niet meer via plastic zakken, die in de keukenafvalemmertjes zitten, inzamelen. Plastic zakken worden in de toekomst namelijk niet meer geaccepteerd door de inzamelaars.

Sinds 2012 wordt het afval in Horst aan de Maas gescheiden opgehaald. Plastic, metaal en drankverpakkingen kunnen in de blauwe container, restafval gaat in de bruine vuilniszakken en het keukenafval mag, in een plastic zak, in het groene emmertje. In de toekomst wordt dit door verwerkers niet meer geaccepteerd omdat dit problemen geeft met composteren, geeft een woordvoerder van de gemeente desgevraagd aan. “Het plastic moet er nu apart uitgehaald worden en daar willen de verwerkers vanaf. We gaan bekijken op welke wijze de inzameling van keukenafval duurzaam uitgevoerd kan worden.”

Ook gaat de gemeente bekijken of het luierafval gerecycled kan worden. Sinds 2016 wordt het luierafval niet meer ingezameld met het gft. Omdat reclyen niet kan, wordt luierafval nu nog verbrand.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie