Kerststukjes voor Kankerfonds

27-12-2012 door: Redactie
Met het verkopen van 51 zelfgemaakte kerststukjes haalde Bernadet Jenneskens uit Swolgen 900,50 euro op voor het KWF Kankerfonds. Bij het maken van de kerststukjes kreeg ze hulp van twee vriendinnen. Ze deed dit niet voor niets. Ze haalde geld op voor het KWF, omdat haar zoon lijdt aan blaaskanker.
maskTop
Kerststukjes voor Kankerfonds
maskBottom

Ruim een jaar geleden kreeg haar 18-jarige zoon Luuk te horen dat hij blaaskanker heeft. Inmiddels voelt hij zich beter, maar hij moet nog vaak op controle. Al drie keer kwam een tumor terug. Bij blaaskanker is het namelijk zo dat tumoren of vlekken in de blaas vaak terug kunnen komen. “Het is niet weghalen en wegblijven”, vertelt Bernadet. “We merken nu niets aan hem. Hij doet gewoon alledaagse dingen, dat is erg fijn.”

Het idee van het verkopen van de kerststukjes voor het KWF ontstond ineens en was binnen anderhalve week uitgewerkt. “Wij hebben een hoveniersbedrijf, De Middelpas, en we hebben altijd veel snoeiafval. Ik maakte daar eerder altijd al bloemstukjes van, maar nu kwam ik opeens op het idee om kerststukjes te maken en te verkopen. De opbrengst gaat naar het KWF Kankerfonds. Het waren kerststukjes voor buiten, want ik vind het buiten altijd zo saai tijdens de winter. Dat mocht wel opgevrolijkt worden met gezellige kerststukjes. Zodoende hebben wij op zondag 16 december stukjes verkocht. Er hing geen prijskaartje aan. De mensen mochten zelf een bedrag geven wat ze er voor over hadden. Na een paar uur waren we al helemaal uitverkocht. Mensen waren zo enthousiast. Het was heel spannend, want we wisten niet of we ze wel kwijt zouden worden. Maar gelukkig ging het allemaal goed en ook spontaan.”

Er kwamen veel positieve reacties op het spontane idee van Bernadet. Ook boden er veel vrijwilligers zich aan om volgend jaar het idee voort te zetten. “Volgend jaar willen we weer kerststukjes verkopen en weer het geld doneren aan het KWF. Het is fijn dat er zo enthousiast op gereageerd wordt. Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat het volgend jaar weer plaats zou vinden.” Door het initiatief van zijn moeder krijgt Luuk ook weer positieve energie.

“We blijven vechten tegen die ziekte. Ik wil daarom ook iedereen bedanken die een kerststukje heeft gekocht en zo geld heeft gedoneerd aan het kankerfonds. Het geeft een goed gevoel en ook hoop”, aldus Luuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie