Kees van Rooij voorgedragen

17-3-2010 door: Redactie
Dinsdagavond werd officieel bekendgemaakt dat waarnemend burgemeester Kees van Rooij wordt voorgedragen als burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Inmiddels is de sollicitatieprocedure afgerond. De gouverneur van Limburg, Leon Frissen, heeft dit onlangs aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Horst aan de Maas medegedeeld.

Eerder dit jaar werd een profielschets opgesteld en goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarbij werd duidelijk dat er een gerede kandidaat voor de burgemeesterspost was. Op 10 februari dit jaar verscheen een sollicitatie-oproep in de Staatscourant voor het burgemeesterschap in Horst aan de Maas onder vermelding dat er een geschikte kandidaat voorhanden was. Dat heeft er toe geleid dat verder niemand gesolliciteerd heeft.

Na het bericht vanuit Maastricht door gouverneur Frissen werd voor de raadsvergadering van afgelopen dinsdag een besloten bijeenkomst belegd door de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Besloten werd Kees van Rooij officieel voor te dragen als burgemeester van Horst aan de Maas. Nu de gemeente­raad de voordracht heeft vastgesteld, is 'Den Haag' aan zet. Als daar dezelfde snelheid wordt gehanteerd als bij gemeente en provincie zou Van Rooij eind april of begin mei door de Koningin benoemd kunnen worden als nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas.

Kees van Rooij: "Bij de overhandiging van de profielschets begin dit jaar door de gemeenteraad aan de gouverneur is de raad heel duidelijk geweest over mijn kandidatuur. Voor mij was dat een belangrijk moment, dat nu bevestigd is in de formele voordracht. Uiteraard ben ik daar blij mee".

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie