Kasteelconcert bij De Borggraaf in Lottum

15-7-2010 door: Redactie
Zondag 18 juli vindt op de binnenplaats van kasteel De Borggraaf in Lottum voor de negende keer een kasteelconcert plaats. Het concert begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is een optreden van de Lottumse jeugdharmonie, fanfare Abdissenbosch uit Landgraaf en de Koninklijke Harmonie van Lottum. Als extraatje spelen fanfare Abdissenbosch en de Koninklijke Harmonie uit Lottum enkele stukken samen.

Volgens Eric Brouwers, voorzitter van de Lottumse harmonie, is het concert ontstaan vanuit de behoefte om voor publiek te spelen in een bijzondere omgeving. “Dit optreden is sinds vele jaren een vast onderdeel van het jaarprogramma waar we als harmonie naar toe werken. We nodigen daarbij altijd een andere harmonie of fanfare uit. Op die manier krijg je verbondenheid tussen de korpsen en heb je meteen een uitwisselingsmogelijkheid. Het belooft een muziekmiddag te worden voor iedereen die van populaire harmonie- of fanfaremuziek houdt. Verder kunnen bezoekers zien en horen hoe de jeugdharmonie zich ontwikkelt. En natuurlijk speelt de ambiance van een kasteel ook mee”, aldus Brouwers.

Volgens Brouwers hebben harmonieën en fanfares het niet gemakkelijk. “De kosten die gemaakt moeten worden voor opleidingen, nieuwe instrumenten en het onderhoud daarvan zijn hoog. De jeugd heeft de toekomst, dus investeren we daar graag in. Zo hebben we onlangs met de jeugdharmonie een voorspeelavond gehouden voor groep 4, 5 en 6 van basisschool De Bottel in het kader van ‘muziek in de klas’ (MIK). Op deze manier proberen we zo veel mogelijk kinderen geïnteresseerd te krijgen voor het maken van muziek”, zegt de voorzitter. Op de binnenplaats van kasteel De Borggraaf komt een grote partytent te staan waar geschuild kan worden mocht er een buitje vallen. Het concert duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie