Kantkring 't Klöske in Guinness Book of Records?

15-7-2010 door: Redactie
Kantkring ’t Klöske, een vereniging met 24 leden die al in 1990 gestart is met maandelijkse bijeenkomsten, organiseert een Kanthappening in het centrum van Horst. Deze Kanthappening vindt plaats op 12 september en is georganiseerd om te laten zien dat kantklossen nog leeft.

Vijf kantkringen komen 12 september naar Horst om in de openlucht te komen kantklossen, daarnaast zijn er nog de individuele aanmeldingen. Om 9.30 uur zijn de deelnemers welkom in Museum de Kantfabriek. Hier worden ze ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Om 11.30 uur worden de deelnemers naar het centrum van Horst begeleid, hier kunnen ze zich installeren om hun hobby te demonstreren. Om ongeveer 13.00 uur opent burgemeester Van Rooij de happening.

De gemeente van Horst aan de Maas heeft met deze happening een aanvraag gedaan om in aanmerking te komen voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

In het kader van een 20-jarig jubileum heeft Kantkring ’t Klöske ook een tentoonstelling georganiseerd waarin werk te zien is van de afgelopen tien jaar, gemaakt door de leden. Deze tentoonstelling is van 22 augustus tot 24 oktober in Museum de Kantfabriek te zien. Het thema is ’Kant in beweging’, hiermee wil Kantkring ’t Klöske laten zien dat ontwikkelingen in kant niet stilstaan.

Mede-exposanten Nel Butter en Ulrike Jurklies van Momantai en Etsprit laten tijdens deze tentoonstelling hun kunstwerken zien.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie