KWF krijgt cheque van Sraar Smits

8-7-2010 door: Redactie
Vorige week dinsdag schonk Sevenummer Sraar Smits een bedrag van 16.016,16 euro aan KWF Kankerbestrijding. De overhandiging van de cheque vond plaats op het hoofdkantoor van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) in Amsterdam. Sraar Smits zamelde in zijn eentje het bedrag bij elkaar. Het geld wordt ingezet voor onderzoek naar kankerbestrijding en voor het ontwikkelen van medicijnen.
Sraar Smits (L) overhandigde de cheque aan KWF-medewerker Joep Verboeket

De 57-jarige Sevenummer kreeg precies vier jaar geleden te horen dat hij prostaatkanker had maar ging niet bij de pakken neerzitten. Hij zou nog maar twee jaar te leven hebben maar kreeg wat 'reservetijd' in tegenstelling tot veel andere kankerpatiënten. Artsen en specialisten snapten niet hoe dat kon omdat Sraar een vrij agressieve vorm van kanker heeft. "De medici denken dat mijn actief sporten bijdraagt aan mijn extra tijd. Omdat sporten mijn grootste hobby is, hoef ik minder medicijnen te slikken.

Medicijnen breken mijn botten af. Sporten daarentegen versterkt de botten, misschien vandaar mijn extra tijd. Ik kreeg dan ook het gevoel dat ik iets moest doen voor KWF Kanker­bestrijding en besloot de marathon van Eindhoven te gaan lopen onder het motto 'Sraar for Life'. Ik hoopte een paar duizend euro op te kunnen halen. Uiteindelijk bleef de teller staan op ruim 16.000 euro", aldus Sraar.

Naast het ingezamelde geldbedrag kreeg Sraar veel contacten met lotgenoten. Sommigen heeft hij op weg kunnen helpen met de verwerking van kanker. Vaak wist Sraar hun instelling positief om te buigen ten aanzien van de ziekte.

Op het hoofdkantoor van KWF Kankerbestrijding in Amsterdam werd Sraar vorige week dinsdag ontvangen door Joep Verboeket, hoofd fondsenwerving KWF. De overhandiging van de cheque en het 'feestje' tijdens die samenkomst was volgens Sraar hartverwarmend. "Ik werd opgenomen in de wielerploeg van het KWF, als beloning en blijk van waardering vanuit het KWF voor mijn actie", zegt Sraar.
De Sevenummer wist voordat hij aan zijn actie begon dat dit veel tijd en energie zou kosten. "Achteraf bleek zelfs dat het nog meer tijd en werk kostte dan ik gedacht had. En dat terwijl mijn vrouw en kinderen veel hebben meegeholpen op administratief gebied, met de website, het mailverkeer en met het schrijven van brieven. Zelf had ik de handen vol aan het werven van sponsoren en het trainen voor de marathon", kijkt Smits terug naar het afgelopen jaar.

De komende maanden staan er geen inzamelingsacties van Sraar op het programma. Hij wil zich voorbereiden op het meefietsen van de 'Ride for the Roses' op 5 september, een wielertocht van 110 kilometer voor de kankerbestrijding en twee gezinstochten van 30 en 55 kilometer. Daarnaast wil Sraar op 26 september de marathon van Berlijn gaan lopen. "Ik probeer zoveel mogelijk aan iedere actie voor het KWF op het gebied van hardlopen en wielrennen mee te doen. Aandacht genereren voor KWF is en blijft nodig en daar wil ik mijn bijdrage aanleveren", besluit Sraar Smits het interview. Voor meer informatie zie: www.sraarforlife.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie