Jongeren zoeken elkaar op met Wilde Plannen

11-10-2012 door: Redactie
De dorpsraad van America wil graag weten wat er speelt bij de jeugd in het dorp. Door middel van de pilot Wilde Plannen hoopt zij daar achter te komen.

Het is een probleem waar menige (jongeren)organisatie tegenaan loopt: hoe krijg ik voldoende vrijwilligers bij elkaar om activiteiten te organiseren? Jong Nederland America en OJC Cartouche hebben daar wat op gevonden. Zij gaan kijken in hoeverre ze van elkaars vrijwilligers gebruik kunnen maken. Dit is één van de projecten dat voort is gekomen uit de pilot Wilde Plannen van de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en de dorpsraad van America. Door het inzetten van filmpjes, internet en andere social media wordt er in gesprek gegaan met de jeugd om te ontdekken wat er nu echt bij hen leeft. De filmpjes waren de afgelopen weken op internet te bekijken. Vorige week vrijdag gingen de deelnemers met elkaar in discussie.

Volgens Bram Jacobs van VKKL was het een succesvolle avond. 

“De kroeg was goed gevuld. Het was met name goed om te zien dat verschillende groepen nu eens met elkaar in gesprek gingen. Zo wil de keet iets samen met de soos gaan organiseren, om te kijken hoe ze America op een andere manier op de kaart kunnen zetten. Zo zijn er meerdere initiatieven naar voren gekomen die een vervolg verdienen. Het is nu aan de dorpsraad om te bekijken hoe zij deze ideeën kan ondersteunen.”

Namens de gemeente bezocht wethouder Loes Wijnhoven de avond. Ook zij is positief over het verloop van de pilot. “Het blijkt dat dit een goede manier is om met jongeren in contact te komen. Ik heb deze avond verrassende dingen gehoord. Een vriendengroep, die in het verleden het een en ander heeft uitgehaald, vertelde dat zij nog steeds last heeft van een imagoprobleem. Knap dat iemand zich zo kwetsbaar op durft te stellen. Zij hebben het idee opgevat om iets te organiseren om te laten zien dat zij ook iets positiefs kunnen betekenen voor het dorp. Ik ben benieuwd wat over een half jaar al gerealiseerd is. Als gemeente zijn we aan het bekijken of dit project ook in meerdere kernen opgezet kan worden.” 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie