Iris is halverwege

5-7-2012 door: Redactie
Iris van der Sterren (14) uit Horst is onderweg van Rotterdam naar Amsterdam. Dat lijkt op zich niets bijzonders, ware het niet dat Iris een aangeboren hart- en longafwijking heeft en de gehele afstand wandelend aflegt.
maskTop
Iris is halverwege
maskBottom

Het doel van haar uitdaging is het inzamelen van geld voor de Hartstichting en dan vooral voor jonge hartpatiënten.

Na de start in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam voerde de eerste etappe naar Delft. Samen met haar nichtje Sophie overbrugde Iris de eerste 16 kilometer van haar wandeltocht.

“Ik heb vooral last van spierpijn, maar voor de rest gaat het heel goed en het weer zit ook mee”, vertelt Iris.“Natuurlijk rust ik wel op tijd.” Iris loopt de tocht zonder verdere medische begeleiding. Voorafgaand aan haar ‘Dam tot Dam’-loop heeft een arts haar onderzocht en goedkeuring gegeven voor de wandeling. Iedere etappe beslaat tussen de 10 en 15 kilometer

Op woensdag 3 juli is Iris in Leiden aangekomen. Zij is dan halverwege en houdt een rustdag. Vervolgens gaat de tocht verder via de bollenstreek en op zondag 8 juli arriveert Iris op de Dam in Amsterdam. “Ik krijg heel veel steunbetuigingen via sms en Facebook. Ik vind het keileuk dat zoveel mensen meeleven.” Inmiddels heeft de actie ook landelijke bekendheid gekregen. Via Facebook laat Iris weten een pakketje van de bekende 3FM dj Giel Beelen te hebben ontvangen. “Mijn moeder weet dat ik iedere dag met Giel opsta. Ze had naar de redactie van zijn ochtendprogramma gebeld en verteld van mijn actie. En ineens was daar het pakketje”, vertelt een verraste Iris.

Met haar actie hoopte Iris een streefbedrag van 1.000 euro op te halen. Inmiddels is de teller dit bedrag ruimschoots gepasseerd en er kan nog steeds gedoneerd worden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie