WhatsApp Buurtpreventie breidt uit

28-6-2018 door: Redactie
Voorzieningen komen steeds verder van de burger te staan of verdwijnen zelfs. Met ‘weinig blauw’ in de straat maakt het de lokale verbondenheid belangrijker dan ooit. Neem de vakantie die er nu weer aan komt. Dat maakt dat het driedubbel fijn is dat er middels Buurtpreventie extra ogen en oren, of beter gezegd extra gsm’s, zijn in de straat.

De lokale verbondenheid krijgt met Whatsapp buurtpreventie (WABP) een boost. Zo zijn Inwoners van Horst aan de Maas ondergebracht in en hebben zich massaal aangesloten bij buurtpreventiegroepen. Er is een bovenliggende appgroep opgericht uit de beheerders van de lokale appgroepen die, indien gewenst, jouw buurdorp of zelfs geheel Horst aan de Maas kan informeren over verdachte omstandigheden of criminele activiteiten. Uit de bovenliggende appgroep is weer een select groepje samengesteld voor de feedback met politie en gemeente. Overal in de gemeente staan al de groene Attentie WABP-borden. Kortom, de WABP groeit en breidt uit, maar er is nog meer.

Er wordt ook juist gebruik gemaakt van de WABP-groep. Dit stelt onder­getekende met genoegen vast. SAAR is ingeburgerd. Signaleren en alarmeren. Attenderen en reageren. En wat bleek? Het is lonend om SAAR te gebruiken, ofwel een mix van SAAR. Neem het volgende wat hier gebeurde. Een alerte WABP-gebruiker zag een bestelbus op een vreemd tijdstip en opvallende langzame rijstijl de straat in rijden. Hij stapte in zijn auto en reed achter de bestelbus aan. Maakte foto’s van het buitenlands kenteken. De bestelbus slingerde wat rond, stopte onderweg om uiteindelijk richting Swolgen te verdwijnen. Hij stuurde een bericht naar mij van zijn waarneming. Deze melding is doorgezet naar geheel Horst aan de Maas. Het busje werd dagen erna nog gespot in America. De politie keek mee en uit naar het busje maar heeft het (nog) niet gesignaleerd om staande te kunnen houden voor een routine controle. Buurtpreventie heeft preventief gewerkt. We kunnen het nog niet stellen maar mijn inziens staat het wel vast. Dus blijf allemaal alert en SAAR.

Neem voor jouw buurtpreventiegroep contact op met veilighorstaandemaas.nl of kijk op de website van onze gemeente.

Frank Peters,
WABP-beheerder Lottum

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie