In actie voor Keniaanse sloppenbewoners

15-7-2010 door: Redactie
Onder het motto ‘Stop gedwongen huisuitzettingen in Kenia’ voert Amnesty International landelijk actie. In dat kader zijn medewerkers van Amnesty Horst aan de Maas op zondagmiddag 18 juli 2010 aanwezig tijdens de Sčrumse Fiste. Ook op donderdag 22 juli zal er actie worden gevoerd, dan in Museum De Locht in Melderslo. Het museum fungeert deze dag als pleisterplaats voor de fietsvierdaagse van Venray.

Op zondag 18 juli wordt in Sevenum een wandeling georganiseerd waarbij op verschillende plaatsen lang de wandelroute theateracts worden gegeven. Aan het eind van deze route vragen de medewerkers van Amnesty Horst aan de Maas aandacht voor de problematiek rond sloppenwijken. Tevens zullen de medewerkers proberen om zoveel mogelijk mensen een petitie te laten tekenen.

Ook tijdens de fietsvierdaagse van Venray wordt actie gevoerd. Een van de pleisterplaatsen op donderdag 22 juli is Museum De Locht in Melderslo. Tussen 10.00 en 14.30 uur staan ook hier medewerkers van Amnesty Horst om zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen tegen de gedwongen huisuitzettingen in Kenia door middel van het tekenen van de petitie.

Amnesty International werkt aan een wereld waarin vrijheid voorop staat en waarin de mensenrechten worden nageleefd. De mensenrechten van de armsten op deze wereld worden het meest geschonden. Zo worden in sloppenwijken op alle continenten ieder jaar zo’n twee miljoen mensen onrechtmatig uit hun huis gezet.

Op dit moment dreigt een dergelijke gedwongen huiszetting voor de bewoners van The Deep Sea settlement, een sloppenwijk in Nairobi, Kenia. Bedrijven hebben hun oog laten vallen op de grond waarop de wijk is gebouwd en de 7.000 inwoners leven in permanente angst. Ze kunnen ieder moment zonder waarschuwing uit hun huizen worden gezet. Amnesty komt in actie om deze mensen te beschermen. Want wereldwijde vrijheid betekent mensenrechten voor íedereen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie