Horster regels voor kermis Sevenum

4-5-2010 door: Redactie
Het is Sevenumse horecaondernemers niet gelukt om de oude regels voor de kermis ook onder de nieuwe gemeente Horst aan de Maas af te dwingen. De geluidsniveau van de kermisactiviteiten moet worden beperkt en ook eerder eindigen dan andere jaren.

Tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis werd vooral gesproken over de reclameactiviteiten rondom de kermis, maar de heetste hangijzers waren het geluidsniveau en de openingstijden van de kermis. Volgens Wim Versleijen van de gemeente Horst aan de Maas werden in de voormalige gemeente Sevenum de regels voor de kermis niet altijd heel streng nageleefd. De gemeente Horst aan de Maas wil de normen voor alle dorpen gelijk trekken en dat betekent dat men in Sevenum zich aan de zelfde regels moet houden als kermisexploitanten en horecaondernemers in bijvoorbeeld Horst.

Dit betekent dat het geluidsniveau op de kermis en buiten de kroegen niet boven de 80 decibel mag uitkomen. Volgens Versleijen is dat goed te bereiken door een slimme opstelling van de geluidsinstallatie. Ook zullen de feestelijkheden buiten om 1 uur 's nachts moeten stoppen. Dat is eerder dan gebruikelijk. "Ik weet niet wat de regels waren in Sevenum, maar ik weet wel dat het af en toe heel laat werd", aldus Versleijen. Enkele horecaondernemers gaan nog een verzoek indienen om voor de zaterdagavond de sluitingstijd buiten te verleggen naar 2 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie