Horstenaar maakt documentaire over Marijn Poels

28-6-2012 door: Redactie
Zaterdag 23 juni lanceerde Horstenaar Ruud Lenssen de trailer van Tussen twee werelden, zijn nieuwe documentaire. Tussen twee werelden vertelt het bijzondere verhaal van filmmaker Marijn Poels. De idealist Poels bereist de hele wereld voor het maken van zijn documentaires.
maskTop
Horstenaar maakt documentaire over Marijn Poels
maskBottom

Poels vliegt heen en weer tussen het veilige Europa en plaatsen die minder vertrouwd aanvoelen. Wat doet dit met hem als mens? Dat was de vraag die Lenssen bezighield toen hij Poels beter leerde kennen. De uit Swolgen afkomstige Poels werkt een groot gedeelte van het jaar in ontwikkelingslanden voor het maken van zijn documentaires. “Hij ziet daar natuurlijk de meest verschrikkelijke dingen. Toch probeert hij zijn gevoelens opzij te zetten om objectief te blijven in zijn werk. Maar wat gebeurt er dan als Marijn weer thuis is? Terug in de moderne wereld waar ogenschijnlijk geen problemen zijn?”

Lenssen won twee jaar geleden de prijs voor Beste Nederlandse studentenfilm op het Nederlands Filmfestival met zijn documentaire Kathem & Chris. Sindsdien was hij op zoek naar een nieuw filmidee. “Er zijn niet zoveel filmmakers in de regio, dus na het succes van Kathem & Chris leerde ik Marijn al snel kennen. Ik was meteen verrast door zijn visie en werkwijze en het leek me geweldig om een portret van hem te maken.”

Ruud Lenssen zat de filmmaker een jaar lang op zijn hielen. Hij ging onder andere mee naar Kenia waar Poels aan zijn documentaire werkte. “Een fantastische ervaring, werken in Afrika. Je beleeft een land heel anders als je aan het werk bent dan wanneer je toerist bent. Maar ik zag ook veel armoede, dat is dan toch wel even wennen als je weer thuis komt. Moet je nagaan als je die omschakeling acht of negen keer per jaar moet maken zoals Marijn. Waar voel je je dan nog thuis?”

In Berlijn kwamen zulke vragen aan bod, daar nam Lenssen de interviews af. “Ik probeerde een compleet beeld van de filmmaker en de mens Marijn Poels te scheppen. Bij Marijn thuis kon ik dieper op bepaalde onderwerpen ingaan. Dit resulteerde in de allermooiste scènes van de documentaire, waarin bijvoorbeeld ook het nut van ontwikkelingswerk aan bod komt.”

De trailer van Tussen twee werelden is te zien op www.ruisfilms.nl Op zondag 28 oktober gaat de 35 minuten durende documentaire in première in Luxor in Reuver. 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie