Horstenaar (23) wint auto

21-7-2010 door: Redactie
Het begon allemaal met een spelletje op de computer. Arno Tacken uit Horst luisterde via zijn laptop naar de radio waar een actie voor een zuinige auto werd gepromoot. Hij bezocht de site waarop het spel plaatsvond en deed voor de lol mee met als resultaat dat Arno nu in het bezit is van een spiksplinternieuwe Volkswagen Polo Blue Motion.
De twee Horstenaren wisten het zuinigst van Maastricht naar Milaan te rijden en wonnen een auto

“Het spel dat online gespeeld werd, hield in dat je van Amsterdam naar Milaan moest rijden en bij aankomst zo veel mogelijk brandstof in de tank moest overhouden. En dat lukte me prima waardoor ik als tweede eindigde”, zegt Arno. Door die tweede plek mocht Tacken meedoen aan de finale. Aan die eindstrijd streden drie koppels van twee personen om de auto. Arno vroeg zijn vriend Davy Teeuwen mee. Met een jurylid achterin de auto, moest het duo van Maastricht naar Milaan reizen en daarbij zo min mogelijk brandstof verbruiken. Aan de online wedstrijd namen maar liefst 100.000 mensen deel.

De finale vond plaats op 12 en 13 juli. “We hadden niet verwacht te winnen ook al deden we er alles aan om zo zuinig mogelijk te rijden. Alles wat energie en dus brandstof bespaarde, pasten we toe, zoals remmen op de motor en geen gebruik maken van airco. Ook alle ramen van de auto bleven op weg naar Milaan gesloten. Onderweg hebben we in een hotel in Luzern geslapen. Daags erna vervolgden we onze reis naar Milaan waar diezelfde avond de uitslag bekend werd gemaakt. Omdat een ander team iets minder kilometers had gemaakt, geloofden we niet meer in de overwinning. Dat was echter fout gedacht van ons. Bij de bekendmaking van de uiteindelijke winnaars bleek dat wij het zuinigst met de brandstof waren omgegaan en dus de auto hadden gewonnen”, zegt Arno.

De twee Horstenaren wisten niet wat hen overkwam. “We mochten ook nog de nacht doorbrengen in een super-de-luxe vijf sterrenhotel. Als student (Arno studeert elektronica aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, red.) ben je zulke luxe niet gewend”, lacht Arno. Davy Teeuwen gunt zijn vriend de nieuwe auto van ganser harte. “Ik heb al een auto en ik vond het prachtig dat Arno mij vroeg om mee te rijden”, laat Davy in een reactie weten.

Teeuwen is in zijn dagelijks leven werkzaam als planner bij Ewals Cargo Care in Tegelen. Een prima werkomgeving ter voorbereiding voor een trip van Maastricht naar Milaan.

Daags na de overwinning vertrok het duo vanuit Milaan huiswaarts maar nu met gebruik van airco, af en toe een raampje open en remmen met het rempedaal.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie