Horst aan de Maas wandelgemeente 2010

13-5-2010 door: Redactie
Maandagmiddag werd de gemeente Horst aan de Maas officieel uitgeroepen tot 'Wandelgemeente van Nederland 2010'. Wethouder Freek Selen mocht uit handen van Frank Hamdorff, redacteur van De Wandelkrant, een bronzen beeldje in ontvangst nemen. De prijsuitreiking vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Horst aan de Maas.
Horst aan de Maas (Sevenum) winnaar Wandelgemeente van Nederland 2010 (Foto: Hans van der Beele)

Eigenlijk komt de titel niet zozeer Horst aan de Maas toe maar de voormalige gemeente Sevenum. Eind 2009 had Brabander Pieter Smeets de gemeente Sevenum op de valreep aangemeld voor de verkiezing.
Met name het wandelroutenetwerk van het knopenlopen in Sevenum sprak Smeets aan. Door de herindeling komt die titel nu in handen van de gemeente Horst aan de Maas.

'Wandelgemeente van Nederland 2010' is een nieuwe verkiezing en wordt georganiseerd door 'Te voet', de wandelkrant van Nederland. In totaal hadden zich ruim vijftig gemeenten aangemeld voor deze verkiezing. Uit alle inzendingen werden Sevenum (Horst aan de Maas), Winterswijk en Oirschot genomineerd.
De verkiezing vond afgelopen maanden plaats en vanaf maandag 10 mei mag de gemeente Horst aan de Maas zich  'Wandelgemeente van Nederland 2010' noemen.

Frank Hamdorff van De Wandelkrant was vol lof richting Sevenum. "Grote pluspunten waren het wandel- en fietscafé met een toeristisch informatiepunt, het wandelen tussen schapen, een boomhut met verrekijkers, het bronzen beeld De Rustende Wandelaar en de bewegwijzering die tweezijdig is aangebracht. De zeer actieve vrijwilligers mag ik daarbij natuurlijk niet vergeten," aldus Hamdorff. Maar er waren ook enkele minpuntjes. Er was volgens Hamdorff weinig informatie over landschap en omgeving en de horeca onderweg was minimaal aangegeven op de beschreven route.

Wethouder Selen was in z'n nopjes. "Dit is geweldig nieuws voor zowel de oude gemeente Sevenum alsook voor de nieuwe gemeente Horst aan de Maas. We hebben best veel te bieden op landschappelijk gebied en niet alleen voor wandelaars. Kijk maar eens wat er aan evenementen wordt georganiseerd in Horst aan de Maas. Dit kan alleen maar doordat allerlei verenigingen samenwerken, en door diezelfde samenwerking is ook het knopenlopen tot stand gekomen. Daar mogen we best trots op zijn," aldus de wethouder.

Volgens de vertegenwoordigers van het KnopenLopen en De Wandelkrant, is het zaak voor Sevenum aan de top te blijven en zuinig om te gaan met kleinschalige ruimte. Tevens werd de suggestie meegegeven om  (meerdaagse) wandelarrangementen op te zetten. Door de crisis zouden meer mensen wandelen. Samenwerking op regionaal gebied werd eveneens aanbevolen door bijvoorbeeld gezamenlijk wandelkaarten uit te brengen.

Meer informatie over het KnopenLopen is te vinden op de site www.knopenlopen.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie