Horst aan de Maas doet

21-3-2013 door: Redactie
Verschillende instellingen en verenigingen hebben vrijdag 15 en zaterdag 16 maart meegedaan aan NLdoet, de grootste landelijke vrijwilligersactie, georganiseerd door het Oranje Fonds. HALLO nam een kijkje achter de schermen bij verschillende activiteiten in de gemeente Horst aan de Maas.

Dagbesteding ’t Raayke in Tienray begon vrijdag met het opknappen van de verwaarloosde skelterbaan. Er werden onder andere losse takken en bladeren van de baan geblazen om vervolgens de baan eer aan te doen met een start- en finishboord. Ook kreeg de baan een eigen tankstation om de beleving van de cliënten compleet te maken.

Henk Rheiter, projectcoördinator van de NLdoet-actie bij ’t Raayke, is trots op het werk dat vrijdag verzet is. “Met de opgeknapte skelterbaan kunnen de medewerkers van de dagbesteding samen met de cliënten weer zorgen voor een actieve en educatieve invulling van de dag. Met mooi weer kunnen ze dan lekker naar buiten”, zegt hij.

Stichting De Naobere in Grubbenvorst kreeg afgelopen weekend hulp uit alle hoeken. Daar werden de kippen naar een tijdelijke locatie verhuisd om plaats te maken voor een belevings- en kweekkas die later dit jaar gerealiseerd wordt. Marius van de Logt: “Vandaag verhuizen we de kippen naar een ander plaats zodat er genoeg ruimte is om een kas te bouwen. Zo realiseren we weer wat meer activiteiten voor onze mensen”, voegt hij eraan toe.

Stichting Schoolplein Kindcentrum Onder de Linde in Hegelsom werkte tijdens de NLdoet-vrijwilligersdag aan verschillende elementen van het nieuwe schoolplein. Het schoolplein wordt de komende tijd nog verder ontwikkeld. Verschillende vrijwilligers staken hun koppen bijeen om klussen op het schoolplein in Hegelsom te verrichten. Zo werd er beton gestort bij de voetbalarena, werden planten op en rondom het plein gesnoeid en werd er plaatsgemaakt voor de toekomstige fietsenstalling.

Ook in andere dorpen in de gemeente Horst aan de Maas werden de handen uit de mouwen gestoken door vrijwilligers. Zo werd in Broekhuizenvorst aan het buitenterrein van het BMV gewerkt, werd het gemeenschapshuis in Evertsoord opgeknapt en werd in Meterik de kantine op het sportpark aangepakt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie