Hondenfluisteraar redt hond

20-7-2012 door: Redactie
De politie van basiseenheid Horst liet dinsdag 17 juli weten een melding binnen te krijgen van een Mechelse herder die al langere tijd rondzwierf in de buurt van Melderslo. De hond zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties.
maskTop
Hondenfluisteraar redt hond
maskBottom

Omdat de hond op verschillende plekken plots op de weg opdook, schrokken motorrijders en automobilisten zich rot van de plots verschijnende hond. De politie ging naar de plek, maar het dier liet zich niet vangen. Ook het gebruik van een verdovingsgeweer was volgens een van de agenten geen optie, omdat ze niet dicht genoeg bij de hond konden komen. Zij zagen geen andere optie meer dan om een jager in te zetten. Een van de agentes kwam echter met het idee lokale hondenfluisteraar Harrie Nijssen in te zetten. “Met zijn slimme trucs lukt het vangen wel en gaat de hond nog een mooie toekomst tegemoet”, aldus de politie.

Harrie plaatste een diervriendelijke val met kippengaas rondom de slaapplek van de zwerfhond. Hiermee konden politie en dierenarts de hond wel vangen. Deze bleek ernstig verwaarloosd.

Na een aantal dagen besloot de agente die de hondenfluisteraar ingezet had, de zwerfhond zelf in huis te nemen. Deze gaat nu door het leven onder de naam Faith. De politie Horst heeft het de laatste tijd trouwens druk met dierenleed. Op vrijdag 20 juli redden ze nog een hond uit een auto die in de zon stond. “Fijn, de hele dag gaan zwemmen en je hond achterlaten in een hete auto. Dan breken wij hem open”, aldus de betrokken agente.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie