Honden

15-7-2010 door: Cactus
Ze zijn in deze rubriek al veel vaker aan de orde geweest, onze trouwe viervoeters.

Maar we richten ons toch maar weer eens tot de diverse baasjes en bazinnetjes. Toegegeven, het gros van deze dierenvrienden houdt zich keurig aan de regels. Regels die aangeven dat Bello of Miepje alleen op de hondenuitlaatplek de dagelijkse dropjes kan laten vallen.

Maar soms is de nood zo hoog dat alleen de dichtstbijzijnde goot of stoep overblijft. De welopgevoede dame of heer haalt dan een plastic zakje tevoorschijn en ruimt de uitwerpseltjes keurig op. Hoe tegenstrijdig is daarbij het gedrag van onopgevoede, letterlijk schijt aan alles en iedereen hebbende vlegels m/v die zelfs grasveldjes waar dagelijks kindervoetjes op huppelen, gebruiken als hondentoilet. Om over de trottoirs maar te zwijgen!

En de hond zelf? Die denkt aan het versje van Gerrit van de Linde (De Schoolmeester) die eens dichtte: “De hond is vermaard om zijn gezellige aard en het kwispelen van de staart. Zijn neus, doorgaans rond, staat gewoonlijk in het front. En zolang die maar nat en fris is, is ‘t een bewijs dat meneer zo gezond als een vis is.” Dus schelden op honden is volkomen onterecht, het zijn de baasjes die verantwoordelijk zijn voor het dier.

Misschien is het wel een goed idee om huisnummers van de hondenbezitters te gaan noteren. Diegenen die het dichtst in de buurt wonen van speelterreintjes en ander openbaar groen, worden speciaal in de gaten gehouden. Als de politie ze betrapt op vreemdgaan met de hond moeten ze een flinke boete betalen. Met het aldus bijeengebrachte geld kunnen nog meer hondentoiletten worden aangelegd. Zeker weten dat er daarvan binnen korte tijd veel bij komen!

Tenslotte nog een tip in het kader van de gemeentelijke bezuinigingen: een blaftax voor gezinnen met meer dan één hond zal de begroting zeker kloppend maken!

Cactus

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie