'De mazzel'

25-1-2018 door: Redactie
Vol goede moed en nieuwe energie begon ik na de kerstvakantie weer aan school. Na een paar dagen weer hard ploeteren kon ik weer lekker naar mijn ouders waar wel altijd eten is en schone was.

Helaas heb ik hier maar een nachtje rustig kunnen slapen, want de volgende dag kreeg ik te horen dat het niet goed ging met mijn oma. Geheel onverwachts was het niet. Mijn oma was heel oud, dement en zwak. Al een aantal jaren functioneerde ze niet meer goed en het was eigenlijk een kwestie van afwachten wanneer het gedaan zou zijn. Buiten dat ik en al mijn andere familieleden dit wisten, deed het toch heel veel pijn om haar te laten gaan. Meer pijn dan dat ik zag aankomen.
Doordat mijn oma al een paar jaar bijna niks meer kon en mij niet eens meer herkende, kwam er een bepaalde afstand. Deze afstand was niet erg, het gebeurde gewoon. Maar toen we met de familie herinneringen aan het ophalen waren, voelde ik die kloof weer minder worden. Eigenlijk had ik een ontzettend lieve, sterke en leuke oma.
Het is alleen zo ontzettend jammer dat deze herinneringen weg zijn gevallen door hoe ze de laatste jaren was. Ik beschouwde mezelf altijd als iemand die niet een echt goede band had met haar oma, maar nu ik terugkijk, is dat helemaal niet waar. Ze hield ontzettend veel van ons en ik ook van haar.
Het is wel raar. Als mensen nu vragen of ik nog grootouders heb, moet ik met ‘nee’ antwoorden.

Mijn zus kwam met een ontzettend mooie zin die precies de hele situatie beschrijft en waar ik altijd aan zal blijven denken. ‘Oma, al hebben we ow lang meuge halden, we goan ow wal hiel hard missen.’

Liefs,
Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie