'Dansen kun je overal'

28-6-2018 door: Redactie
Jesca Manisha ut Broekhuizenvorst neemt vrijdag 29 juni deel aan het Europees kampioenschap hiphop in Duitsland. De 14-jarige werd in mei Nederlands kampioen Hiphop bij de Internationale dansorganisatie DDS IDO.
maskTop
'Dansen kun je overal'
maskBottom

Voor Jesca is het de eerste keer dat ze op het EK staat. Ze danst al twee jaar bij de Madson Club in Venlo en werd door het dansvirus aangestoken door haar oudere zus. “Als zij dan thuiskwam met een nieuw stuk choreografie vond ik dat altijd supervet. Ik wilde ook gaan dansen en dat mocht. Ik heb eerst een tijd reguliere hiphop choreografielessen gevolgd. Op een gegeven moment mocht ik ook bij de selectie en meedoen met wedstrijden.” Volgens de Dendron-scholiere hoeft ze maar muziek te horen en ze gaat bewegen, of het nu op de fiets is of op een stoel in de klas. “Ik denk dan gewoon even nergens meer aan en focus ik me ook alleen op de muziek en het dansen. Het is gewoon iets wat je overal kunt doen. Dat gevoel dat je van het dansen ervaart en krijgt, is gewoon geweldig en eigenlijk bijna niet te beschrijven.”

De Europese kampioenschappen hiphop vinden plaats in het Duitse Bremerhaven. Jesca gaat strijden tegen danstalenten uit heel Europa. De wedstrijden vinden in diverse categorieën, zoals duo’s , formaties en solo’s, en leeftijdsklassen verspreid over enkele dagen plaats. Jesca komt uit in de categorie solo. “Je hebt verschillende vloeren en op elke vloer staan ongeveer vijf jury’s die jou jureren op hoe jij danst. Je staat met best veel dansers op de vloer. Je moet er dus voor zorgen dat je opvalt tussen al die dansers en dat de jury jou doorplaatst naar de volgende rondes. Je weet ook niet welke muziek je krijgt , dus je moet dan terplekke iets verzinnen op de muziek. Dat noem je freestylen.” Ze geeft aan zich de afgelopen tijd goed voorbereid te hebben door veel te trainen, zowel op de dansschool als thuis. “Het is de eerste keer dat ik mee mag doen aan het EK. Natuurlijk zou ik graag een goed plekje in de finale willen, daar train ik ook natuurlijk voor, maar ik denk zelf niet dat ik meteen eerste word of dat ik ook gelijk in de finale kom te staan. Maar ik ga gewoon mijn best doen en ik ga alles geven wat ik heb. Het is een wedstrijd, dus je weet maar nooit hoe het eindigt. Ik ben natuurlijk al superblij en trots op mezelf dat ik überhaupt op het EK mag staan.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie