'Het driedelig pak uit en de bossen in'

8-10-2014 door: Redactie
Iedere donderdagochtend om 08.15 uur zit een hele tafel vol ondernemers te ontbijten in het Parkhotel in Horst. Zij hebben dan al een uur in de Kasteelse Bossen gesport onder leiding van hardlooptrainer Huub Hendrickx. Deze wekelijkse looptraining biedt actieve ondernemers de mogelijkheid om sport en netwerken te combineren.
maskTop
'Het driedelig pak uit en de bossen in'
maskBottom
Foto: Lé Giesen

Om 07.00 uur komen de ondernemers bij elkaar om samen een uur looptraining te volgen in het bos. Daarna duiken ze nog even het zwembad in en als iedereen gedoucht is, staat er in de ontbijtzaal van het Parkhotel een ontbijtje voor hen klaar. Huub Hendrickx is eigenaar van loopschool 2run4fun en zelf fanatieke hardloper. Met het aparte onderdeel van de loopschool 2run4business richt hij zich speciaal op ondernemers in Horst, Venray en Venlo. De groep die iedere donderdag in de Kasteelse Bossen traint, bestaat uit ongeveer 28 ondernemers uit de hele regio.

“Als zelfstandig ondernemer weet ik als geen ander wat intensief sporten oplevert”, zegt Hendrickx. “Je krijgt er ontzettend veel energie voor terug en ik denk ook dat sporten de beste manier is om contact te houden met andere ondernemers. Geen dure auto’s en mannen in driedelig pak, maar sportkleding aan en hup, de bossen in! Zo ontwikkelen de sporters een natuurlijke band met elkaar. En als mensen zich thuis voelen, dan gaat het netwerken vanzelf.”

Het hoofddoel van deze wekelijkse trainingen is het sporten, vertellen de deelnemers. “Maar gezelligheid en werk zijn ook belangrijk”, aldus psycholoog Jack Lenssen. “Het is de ideale gelegenheid om met mensen uit het zakenleven in contact te komen. Vaak ken je de bedrijven al, maar nu zie je ook het gezicht dat daarbij hoort. Zakendoen is elkaar iets gunnen. Als het klikt met de leden uit de groep, dan is de kans groot dat je elkaar ook helpt als dat mogelijk is. En dat gebeurt hier ook zeker.” Hendrickx: “In deze groep zijn al veel samenwerkingen geweest tussen ondernemers, twee van hen zijn uiteindelijk zelfs compagnon geworden. Zelf ben ik hier een soort verbinder. Als ik weet dat er ergens een vraag ligt en iemand anders heeft daar een antwoord op, dan probeer ik die personen bij elkaar te brengen.”

Lenssen sport al zo’n drie jaar iedere ochtend met deze groep. “Het tijdstip is ideaal”, vertelt hij. “Om 09.00 uur kun je weer op je werk zijn. Dan ben je de dag lekker actief begonnen en dat werkt toch een stuk prettiger.” Ook internetondernemer Eugene Eijdems is iedere week aanwezig. “Er wordt veel gelachen en gepraat. En dan gaat het echt niet altijd over business, ook persoonlijke dingen worden besproken. We zijn heel actief bezig, dat brengt je dichter bij elkaar natuurlijk. Sport verbindt, dat kun je hier heel goed merken”, besluit Eijdems.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie