Herinneringen aan Sevenum

5-11-2009 door: Redactie
Zoals bekend vormt de gemeente Sevenum met ingang van 1 januari 2010 de nieuwe gemeente Horst aan de Maas (samen met de huidige gemeente Horst aan de Maas en drie kernen van de gemeente Meerlo-Wanssum). Als blijvende herinnering aan Sevenum als zelfstandige gemeente heeft de gemeente Sevenum besloten om twee kunstwerken te laten realiseren. Twee Sevenumse kunstenaars doen hierbij een oproep aan alle inwoners van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Project 1
CODE ROOD is een kunstzinnige nalatenschap van de inwoners van de gemeente Sevenum.Kunstenares Helmie van de Riet creëert zeven kijkkasten met herinneringen aan de gemeente. De kijkkastjes worden geplaatst op gedenkwaardige plekken in het centrum van Sevenum.
De inwoners van de gemeente zijn hierbij onmisbaar! Helmie vraagt iedereen in de gemeente naar zijn of haar dierbare herinnering aan de gemeente Sevenum. In welke vorm dan ook: een gedicht, foto, tekening, voorwerp, gesprek. ALLES KAN! Zij gaat er vervolgens mee aan de slag. Dit resulteert in zeven kunstwerkjes die tentoongesteld worden in de kijkkastjes. De uiterlijke inleverdatum hiervoor is 23 november a.s.
U kunt uw herinnering inleveren op de volgende adressen: de Sevewaeg, de Wingerd, gemeentehuis Sevenum of gemeenschapshuis de Torrekoel.

Project 2
Ook kunstenaar Guus van Enckevort gaat aan de slag met herinneringen van inwoners aan de gemeente Sevenum, maar dan via fotografie. Guus is op zoek naar digitale foto’s die door hem worden verwerkt in een grote fotocollage: ‘Os eige Serum’. De collage wordt t.z.t. verwerkt in het plafond van de te verbouwen Wingerd. Dus over 10, 25 of 50 jaar is het tijdsbeeld van de gemeente anno 2009 nóg te zien! Guus vraagt mensen om digitale foto’s in te sturen van de gemeente Sevenum op dit moment. Wat vindt u mooi, belangrijk, grappig of gedenkwaardig? Maak er een foto van! Het bijzondere van die foto’s is, dat ze van onderaf gemaakt moeten zijn! Fotografeer dus naar boven toe.
Tip: zet iets op een glasplaat, gooi iets in de lucht of ga plat op de grond liggen. De foto’s moeten verder voldoen aan de volgende eisen:
- minimaal 1 MB
- bij voorkeur onbewerkt

Stuur de foto vóór 23 november per e-mail naar guusvanenckevort@planet.nl. Vergeet daarbij niet uw naam en adres te vermelden én een beschrijving van wat er op de foto staat (waar, wie, wat)!
Zie www.cultuurpad.nl/coderood

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie