Handtekeningen tegen plannen Sun-Power

12-4-2018 door: Redactie
Frans Alards en José Swinkels van de werkgroep ‘Tegen arbeidsmigranten op camping het Engelke uit Melderslo’, hebben op maandag 9 april 654 handtekeningen overhandigd aan wethouder Bob Vostermans van gemeente Horst aan de Maas.
maskTop
Handtekeningen tegen plannen Sun-Power
maskBottom

Met deze inzamelactie wil de werkgroep voor elkaar krijgen dat de gemeente de aangevraagde vergunning door Sun-Power afwijst. Het uitzendbureau heeft namelijk de aanvraag gedaan voor een vergunning voor de plaatsing van arbeidsmigranten op camping het Engelke in Melderslo. Frans Alards: “Dit zijn 654 handtekeningen van mensen die tegen de plannen zijn van Sun-Power om arbeidsmigranten, zowel klein- als grootschalig, te huisvesten op camping het Engelke. Als we kleinschalige huisvesting zouden accepteren, is het alsof we alvast een vinger geven, waarna we de hand ook snel kwijt zijn. Daarom stellen we ook dat we helemaal geen arbeidsmigranten op de camping willen.”

Alards geeft hierbij aan dat veel inwoners zijn overdonderd door de manier waarop Twan Christiaens, directeur en eigenaar van Sun-Power zijn plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten heeft gepresenteerd. “Op 21 maart kregen we een uitnodiging van Sun-Power voor een toelichting op deze plannen. Op deze avond werd ons verteld dat op zeer korte termijn 80 tot 120 arbeidsmigranten in units op de camping gevestigd gaan worden. Er werd verteld dat de vervolgplannen zijn om over twee jaar een permanente vergunning voor huisvesting van 240 personen te krijgen. Nog voordat de inwoners van Melderslo er bij betrokken werden, stonden er al nieuwe woonunits op de camping.” José Swinkels voegt hier aan toe: “Voor ons is de locatie en hoe het allemaal is gebracht gewoon onaanvaardbaar.” Dit schoot bij veel inwoners in het verkeerde keelgat en het is ook één van de redenen waarom mensen de actie ondertekend hebben. Andere redenen zijn volgens Alards het gevoel van onveiligheid, overlast, verkeersonveiligheid en niet op deze plek. “Tijdens het hoogseizoen zijn er al ruim 750 arbeidsmigranten in en nabij Melderslo. Een duidelijk signaal dat we oppikten, was dat de inwoners van Melderslo alleen maar intoleranter worden ten opzichte van arbeidsmigranten, naarmate het er meer worden”, aldus Alards. “Er wonen ongeveer 2.000 mensen in Melderslo, dus dat er 654 mensen getekend hebben, wil toch iets zeggen. Er waren veel mensen niet thuis tijdens de actie in verband met een belangrijke voetbalwedstrijd, dus we verwachten dat het aantal nog wel hoger had kunnen zijn. Die avond hebben ook verschillende mensen zich bij ons gemeld om een handtekening te zetten. We hopen dan ook dat dit genoeg is voor de gemeente om de gevraagde vergunning niet goed te keuren.”

Wethouder Bob Vostermans laat in een reactie hierop weten dat de huisvesting van de arbeidsmigranten nog slechts een idee is. “Er is nog geen sprake van een vergunning en we wachten nog totdat de aanvraag volledig is gedaan door Sun-Power. Hier hebben wij nog geen beeld van, dus we kunnen ook nog geen ja of nee zeggen. We nemen als gemeente alle input van de betrokken partijen mee in de vergunningaanvraag en we zijn dan ook aan het kijken om een avond te organiseren waarbij alle partijen samen kunnen zitten over dit onderwerp. Iedereen kan dan zijn zegje doen, waarbij het wel belangrijk is dat we van tevoren afspreken wat zo’n avond moet opleveren.” De heer Christiaens van Sun-Power was niet te bereiken voor een reactie.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie