Groot feest voor Rijdt met Beleid

20-5-2010 door: Redactie
Van een groep boerenzonen die op hun paarden wedstrijdjes hardrennen hielden op de openbare weg tot een vereniging met ruim honderd leden en een groot ruiterfestijn. Komende maand is het 75 jaar geleden dat de ruitervereniging Rijdt met Beleid Meerlo werd opgericht.

De vereniging is erg trots op haar lange bestaan dat ze wijdt aan de open cultuur en de 'doe-maar-gewoon-mentaliteit'. En hoewel de ruitersport tegenwoordig meer individualistisch is, heeft Rijdt met Beleid haar clubmentaliteit behouden. Leden van het eerste uur zijn nog steeds actief binnen de verenging en zij hebben hun kinderen en kleinkinderen meegenomen. Bepaalde namen komen dus vaak voor op de ledenlijst. De ruitervereniging is een van de grootste in de regio met 120 leden, een eigen manege en een concoursterrein van 10 hectare groot.

Dit jaar viert de vereniging een speciaal feest op 11, 12 en 13 juni. Voor de dertiende keer wordt het Ruiterfestijn Meerlo op het terrein van manege de Megelsprong gehouden. Voor deze editie zijn 500 oud-leden opgespoord en worden er speciale evenementen georganiseerd zoals een reünieavond, een Jump- en Quadwedstrijd en een demonstratie van het kampioensachttal uit 1975. Dit achttal werd dat jaar Nederlands Kampioen in de klasse Zwaar en zij zullen tijdens dit Ruiterfestijn een demonstratie geven op trekpaarden uit de jaren '30, hetzelfde ras als waar ze toen op reden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie