Geplukt - Wil Stultjens

8-7-2010 door: Redactie
Afgelopen zaterdag was onze HALLO-verslaggever voor zijn wekelijkse boodschappen bij een zelfbedieningszaak in Tienray. Op de parkeerplaats kwam hij een vrouw tegen met een flinke boodschappentas vol frisdrank. "Dat gaat er wel in met dit weer", merkt de vrouw op wanneer ze merkt dat de redacteur op haar afkomt. Even later zit hij bij Wil Stultjens die aan de Spoorstraat woont aan tafel, zij wordt deze week 'Geplukt'.

Wil Stultjens (57) is gehuwd met John (58) en samen hebben ze twee kinderen, dochter Lennie van 29 en zoon Sjuul die 24 jaar oud is. Wil heeft een eigen praktijk aan huis en is werkzaam als counsellor, coach en conflictbemiddelaar. Daarnaast is zij werkzaam als thuisbegeleider van gezinnen of alleenstaanden. De begeleiding daarvan vindt plaats bij de mensen thuis.
De Tienrayse houdt van mensen en praat graag met hen. Ze ziet haar werk als haar hobby. "Natuurlijk zijn er ook andere hobby's, ik lees en wandel graag. En ik kan ontzettend genieten van het samenzijn van vrienden en familie", zegt ze met pretoogjes.

Ze woont graag in Tienray maar hekelt de toename van gemotoriseerd verkeer door het dorp. "Sinds ik hier woon, is het verkeer vele malen verdubbeld. Ramen openzetten met dit warme weer is gewoonweg onmogelijk door het verkeerslawaai én door de uitlaatgassen die dan binnen te ruiken en zelfs te proeven zijn. Ik ga er vanuit dat die toename van verkeer te wijten is aan het feit dat 'Tiendere' in een bijzonder mooie omgeving ligt. We hebben veel bossen, de Molenbeek, een grindgat en het dorp is via de A73 gemakkelijk te bereiken", merkt ze fijntjes op.

Als ik haar vraag wat Tienray wel heeft en andere dorpen niet krijg ik een hele waslijst opgesomd. "Cultuur, een klooster, bedevaarten, processies, een prachtige kruisweg, Klein Lourdes, een wandelroute (de acht van Tienray) en een grindgat. Eigenlijk kun je wel stellen dat Tienray een open en geïntegreerd dorp is met een multiculturele samenleving, en dat kan lang niet elk dorp zeggen", aldus de 'Tienderse'. Het mooiste plekje in Tienray wil ze echter niet prijsgeven. Waarom niet? "Nee nee, dat verklap ik niet, anders word het er te druk", lacht Wil hardop.

Wil Stultjens zou graag zien dat er in de toekomst een multifunctioneel gemeenschapshuis komt in Tienray.
Ook een heus dorpsplein mist ze. Daarnaast hoopt ze dat Tienray verkeersluw wordt gemaakt.
Het is al ver in de middag en de warmte is tropisch. Dat brengt me op de vraag waar de vakantie van het gezin naar toe gaat. Maar daar krijg ik geen duidelijk antwoord op want Wil heeft geen vakantiebestemming. "Nee hoor, we rijden gewoon aan en zien wel waar we terecht komen. Zo doen we dit al jaren en het bevalt prima."

Wil Stultjens kijkt graag naar nieuwsprogramma's op tv. Alle andere programma's mogen van haar op de tv blijven omdat ze zelf wel kiest wat ze wel of niet wil zien. Naar de verrichtingen van het Nederlands voetbalelftal op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika kijkt ze wel. Ze hoopt en gaat er vanuit dat Nederland wereldkampioen wordt. Wie weet krijgt Wil gelijk. Zo niet, kan ze misschien bij Van Persie, De Jong, Huntelaar, Sneijder en Van der Vaart aan de bak als coach of conflictbemiddelaar. En anders maar eens een balletje opwerpen in Engeland, Frankrijk, Italië of Nigeria.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie