Geplukt - Louis Vullings

17-6-2010 door: Redactie
Op de grens tussen Grubbenvorst en Horst trof onze HALLO-verslaggever Louis Vullings aan, een geboren en getogen Horsternaar. Veel inwoners van Horst aan de Maas kennen Louis misschien niet maar zullen ongetwijfeld zijn stem wel eens op Radio Reindonk gehoord hebben. Louis is medepresentator van het radioprogramma De Wekkerradio dat elke zondagochtend wordt uitgezonden. De altijd goedgemutste presentator wordt deze week 'Geplukt'.

Louis Vullings is 56 jaar oud en getrouwd met Nellie. Het stel heeft geen kinderen en woont aan de Venloseweg, op de grens tussen Horst en Grubbenvorst. Louis heeft ruim ­dertig jaar een eigen akkerbouw­bedrijf gehad. In 2007 kwam daar een einde aan door de komst van tuinbouwgebied Californië. Vanaf die tijd werkt Louis bij Van Lipzig Tuinderijen, een bedrijf gehuisvest in de achtertuin van Vullings. Zijn werk is dicht bij huis en dat bevalt hem uitstekend.

Aan hobby's heeft de kwieke vijftiger geen gebrek. "Ik maak of presenteer al 29 jaar radioprogramma's. Ik ben ooit begonnen bij ziekenomroep Rozah en nu alweer bijna 14 jaar actief bij Omroep Reindonk. Bijna al deze jaren heb ik programma's gemaakt op de zondagmorgen dus uitslapen, of een andere activiteit ondernemen met Nellie is er op zondagmorgen zelden of nooit bij", zegt hij bijna verontschuldigend.

Naast presenteren kijkt Louis ook graag naar sportwedstrijden en dan vooral het Nederlands Elftal. Hij is een echte carnavalsvierder en is 12 jaar jurylid geweest bij de Horster carnavalsoptocht en de jaarlijkse liedjesavond van D'n Dreumel. In zijn vrije tijd is hij meestal te vinden op zijn woonboerderij en dierenweide. Louis houdt van tuinieren en bij goed weer fietst hij graag waarbij ook tevens enkele terrasjes gepikt worden. De Horstenaar heeft ook een eigen weerstation en houdt alle weergegevens secuur bij.

Er is veel veranderd in het gebied waar Louis woont. "Er is sinds 2000 veel gebouwd in mijn directe omgeving. Zo is tuinbouw- en kassengebied Californië ontwikkeld en Trade Port. Een aantal jaren eerder ook al de A73. Nu komt de Floriade er aan en mogelijk nog een aantal grote veebedrijven. Soms vraag ik me af wanneer het genoeg is. Gelukkig staat tegenover de bouw van kassen in Californië ook natuurcompensatie. Je kunt er best mooi wandelen, vooral richting Reulsberg en 't Ham. Je ziet dan allerlei vogelsoorten zoals eenden en ganzen.

Sinds een aantal jaren broeden er zelfs zwanen. Er is tevens veel water als natuurcompensatie bijgekomen waar je in winterdag heerlijk op kunt schaatsen, mits het vriest", aldus de Horstenaar. Vullings woont al 56 jaar op hetzelfde plekje, lekker vrij en ruim. De veranderingen gaan snel volgens Louis, ook in Horst. "Maar als ik iets kon terughalen, zette ik de boerderij van de familie Hoogers weer terug aan het Wilhelminaplein. Dat zou op die plek niet misstaan. We hadden dan een nog mooier plein gehad. Eigenlijk wil ik daarmee aangeven dat er teveel oude panden zijn afgebroken in Horst", aldus de voormalig akkerbouwer.

De radiopresentator heeft vorige week ook gestemd omdat politiek hem wel interesseert. "Ik heb voor het eerst, wat de landelijke politiek betreft, op een andere partij gestemd. Niet op de PVV of VVD hoor. Ik denk dat de verkiezingsuitslag het er niet gemakkelijker op maakt een regering te vormen. Maar laat die Geert Wilders maar eens bewijzen of hij iets kan presteren. Daags na de verkiezingen was hij al aan het bijdraaien," zegt Vullings met enig cynisme.
Tv kijken doet Louis geregeld waarbij sport- en actualiteitenprogramma's zijn aandacht krijgen. Een goede film slaat hij echter ook niet af. Op muziekgebied springt er niet direct iets bovenuit. "Ik heb geen echte favoriete muziek, al vind ik liedjes uit de jaren '60 en '70 wel erg goed. Ik kan echter ook goed luisteren naar hedendaagse, Duitse, Nederlandstalige muziek en dialectmuziek", somt hij op.

Louis en Nellie zijn echte natuurliefhebbers. Dat blijkt ook uit hun vakantieplannen. Voor dit jaar staat Noorwegen in hun belangstelling. "Het land schijnt een schitterende natuur te hebben en daar verheugen we ons enorm op", aldus Vullings. Het interview nadert zijn einde maar er moet nog een foto gemaakt worden. "Maar niet in mijn 'werkkliëjer' want dat ziet niet uit", haast zich Louis te zeggen. Op naar zijn zondagmorgenplekje bij Omroep Reindonk, zijn grootste hobby. Louis Vullings: 'De stem van de regio' en de stem van De Wekkerradio.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie