Geplukt Mieke Craenmehr

12-7-2018 door: Redactie
Ze heeft een passie voor alles wat Engels is en kleedt zich altijd in een jaren 50-stijl. Als docent aan het Citaverde College vindt ze het fijn om jongeren een helpende hand te kunnen bieden en ze ziet zichzelf ooit nog wel eens aan een dovenschool lesgeven. Deze week wordt Mieke Craenmehr (30) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt Mieke Craenmehr
maskBottom

Gekleed in een bloemenjurk met wijde rok en op hoge hakken, opent Mieke de voordeur. De jaren 50-stijl past helemaal bij haar, vertelt ze even later aan de keukentafel. “Ken je de serie Mad Men? De stijl in die serie, daar ben ik helemaal verliefd op. Dat vrouwelijke, met die zwierige, wijd uitlopende jurken, ik vind het fantastisch. Ik heb op de middelbare school met een aantal stijlen geëxperimenteerd. Als jong meisje ging ik vroeger vaker met mijn ouders naar rockfestivals en daar maakte ik kennis met aparte stijlen. Dat excentrieke, dat wilde ik ook. Ik ontwikkelde mijn eigen smaak en sinds een jaar of tien kleed ik me zo. De leerlingen waar ik les aan geef, vinden het heel leuk. Ik krijg altijd veel complimentjes.” Haar kleding scoort ze voornamelijk via internet of tweedehandswinkels. “Nee, ik maak niets zelf”, lacht ze.

Mieke is een geboren en getogen Horsterse, net als haar ouders. “Dat vind ik wel een voordeel. Mijn moeder Annemie is lid van de gemeenteraad en mijn vader Math is muzikant. Mensen kennen hen. Ik heb tijdens mijn studie in Nijmegen gewoond, maar ik ben blij dat ik nu weer in Horst woon, hier voel ik me echt thuis.” Mieke woont samen met haar Engelse vriend Nick Carr, met wie ze vorig jaar een geregistreerd partnerschap sloot. Ze ontmoetten elkaar via Instagram. “Ik volgde op Instagram een band, net als hij. Zo hebben we elkaar leren kennen. We hebben ongeveer 1,5 jaar heen en weer gereisd en uiteindelijk is hij hierheen verhuisd. Vroeger gingen we op vakantie naar Italië en toen ik een jaar of 10 was, ontmoette ik daar een Engelse jongen. Toen wilde ik al een Engels vriendje.” Naar Engeland verhuizen was geen optie, zegt Mieke. “Sowieso is het leven daar veel duurder en zijn er qua werk voor mij minder mogelijkheden. Nick komt uit een dorp in het Zuiden van Engeland. Hij heeft de Nederlandse taal geleerd en hier een baan gevonden. Ik ben echt heel trots op hem.”

Naast Mieke en Nick is er nog een derde bewoner van het huis aan de Wervelstraat: Beer, de bullmastiff. Dit is een hondenras waarvan het mannetje al snel 50 tot 60 kilo kan wegen. “Mijn leerlingen vinden hem helemaal niet bij mij passen.” Lachend: “ Ze zien me eerder met een chihuahua in een handtasje. Beer is een hele luie hond, als hij ergens geen zin in heeft dan gaat hij er gewoon bij liggen, ook tijdens het wandelen. Dan kun je rustig een half uur wachten, voordat hij weer verder gaat.”

Sinds een jaar of vier geeft Mieke Engelse les aan het Citaverde College. Daarnaast is ze ook leerlingbegeleider. “Ik wilde graag met mensen werken en heb eerst pedagogiek gestudeerd. Dat bleek toch niet de juiste opleiding te zijn en ik ben geswitcht naar een studie Engels. Ik vond echter dat ik daar te weinig praktijkervaring opdeed en dus ben ik daarna de lerarenopleiding gaan doen. Ik vind het omgaan met adolescenten erg leuk. Het is fijn wanneer je hun een helpende hand kunt bieden. Ik geef les aan alle leerjaren op het vmbo. Het is zo bijzonder hoe de leerlingen als brugpieper binnenkomen en vier jaar later gegroeid zijn.” Ze omschrijft zichzelf als een docent met aandacht voor de leerling. “Ik vind het leuk om lekker met ze te kletsen en ze advies te geven. Ik voel me nog geen 30 en heb het idee dat ik nog op hetzelfde niveau met ze kan praten. Mocht ik over een jaar of vijftien niet meer dezelfde taal ‘spreken’, dan wordt het misschien tijd voor iets anders. Volwassenonderwijs bijvoorbeeld of lesgeven aan een dovenschool. Dat lijkt me heel tof.” Ze hoopt dat de leerlingen het gevoel hebben dat ze met alles bij haar terecht kunnen, zegt ze. Ze spiegelt zich wat dat betreft aan haar voormalige docente Jenny Dirckx. “Iemand die goed kennis weet over te dragen en daarnaast ook aandacht heeft voor jou als persoon. Ik hoop dat mijn leerlingen mij ook zo zien.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie