Geplukt - Marjo Jacobs

28-6-2012 door: Redactie
Fietsen, tennissen en tuinieren zijn de hobby’s van de 44-jarige Marjo Smets-Jacobs uit Horst. Zij is getrouwd met John Smets (47) en samen hebben ze twee kinderen, Sander van 13 en Isa die 10 jaar oud is. Marjo wordt deze week geplukt.
maskTop
Geplukt - Marjo Jacobs
maskBottom

Zowel Marjo als haar echtgenoot zijn in Maasbree geboren. Midden jaren 90 verhuisden ze naar Horst. Marjo werkt parttime voor De Zorggroep in Sevenum in de psychogeriatrische zorg, waar dementerende ouderen kleinschalig onder begeleiding wonen. Dit is een baan waarvan ze veel voldoening en plezier heeft. "Het geeft me een goed gevoel dat ik door mijn werk dementerende ouderen een zo fijn mogelijke oude dag kan bezorgen. Het zijn mensen die letterlijk de weg kwijt zijn en dat is heel verdrietig", zegt Marjo.

Zelden zal de ziekenverzorgster de auto nemen om naar haar werk te gaan. "Alleen als ik nachtdienst heb. Bij alle andere diensten die ik draai, fiets ik naar mijn werk door weer en wind, vroeg of laat. Op de fiets voel ik me goed en vrij. Ik zou zo de wereld rond willen fietsen", aldus Marjo.

In haar vrije tijd speelt Marjo tennis bij HTC in Horst. "Vooral het dubbelspel is erg leuk. Met z'n vieren lekker sporten en daarna in de kantine nagenieten. De club organiseert bovendien ook nog eens leuke toernooitjes. Het is echt een gezellige club." Eigenlijk zou ze wel vaker willen tennissen maar daarvoor ontbreekt het haar aan tijd.

Naast tennissen en fietsen is Marjo ook regelmatig in haar eigen bloementuintje te vinden. De geboren Maasbreese voelt zich helemaal thuis in Horst. "Horstenaren zijn fijne mensen en we wonen in een leuke buurt. Men helpt elkaar als het nodig is en we feesten samen als er iets te vieren valt."

Er zijn ook enkele zaken die Marjo graag anders zou zien in Horst als zij het voor het zeggen had. "Ik hou van de natuur dus zou ik meer bomen in Horst en omstreken aanplanten. Tevens zou ik minder rommel op straat willen zien en op sommige wegen minder auto's. Maar ja, of dat er ooit van komt weet ik ook niet, ik heb het niet voor het zeggen", zegt ze op vriendelijke toon. Met auto's heeft de natuurliefhebster helemaal niks. Ze heeft er zelfs een hekel aan omdat ze volgens haar stinken en herrie maken.

Het kleine bos achter de Elsbeemd langs de Kabroekbeek is een van haar favoriete Horster plekjes. De kinderen kunnen er volgens Marjo heerlijk spelen en zijn toch dicht bij huis. Ook is het een plek met een uniek uitzicht op Horst, laat de natuurliefhebster weten. Verder van huis is Toscane in Italië een van de mooiste gebieden die Marjo gezien heeft, maar plannen om er op vakantie te gaan heeft ze nog niet. "Wij zijn ook graag thuis en hier is altijd wel wat te doen. Wie weet komt het er nog wel een keer van en gaan we naar Toscane. Het is er prachtig en het eten is er geweldig. Ik hou bovendien van zon en warmte. De boeren en boerinnen van de biologisch dynamische Italiaanse Tattoria, een boerderij- en wijngebied in Toscane maken heerlijke wijnen, olijfolie en pasta's. Dat doen ze met zoveel respect voor de natuur, dat ik daar in de toekomst samen met ons gezin op vakantie wil", sluit ze het interview af.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie