Geplukt - Marcel Vorstermans

15-7-2010 door: Redactie
Een kilometer buiten de bebouwde kom van Sevenum heeft onze HALLO-redacteur een toevallige ontmoeting met een jongeman uit Sevenum. De verslaggever was op weg naar Maasbree en dacht zonder Tom Tom de weg binnendoor naar ‘Bree’ wel te kunnen vinden. Maar dat was niet het geval. Gelukkig bracht Sevenummer Marcel Vorstermans de redacteur weer op het juiste spoor. Maar voor de geplande afspraak was de schrijver te laat. Van de nood een deugd gemaakt en Marcel gevraagd of hij ‘Geplukt’ wilde worden.

De Sevenummer is sinds 2003 zelfstandig ondernemer. Hij heeft een eigen las- en constructiebedrijf dat zich bezighoudt met staalconstructies en metaalbewerking. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op speciale lastechnieken voor aluminium en roestvrij staal en last ook op locatie bij particulieren en bedrijven.

Marcel Vorstermans is 34 jaar oud en woont in Sevenum. Hij trouwde in 2008 met Kim (30). Samen heeft het echtpaar een zoon Rik die bijna 2 jaar oud wordt. Kim en Marcel verwachten over een kleine drie weken gezinsuitbreiding. Het gezin wordt gecompleteerd door hond Wisky, een labrador. Door de aanstaande bevalling gaat het echtpaar niet met vakantie. “We gaan waarschijnlijk in de herfst naar een bungalowpark want dat is ideaal voor jonge gezinnen met kinderen. Welk park, dat weten we nog niet, eerst maar eens de bevalling afwachten en genieten van wat komen gaat. En dan heerlijk tot rust komen”, zegt de Sevenummer. Op de vraag wat hij onder het ideale zomergevoel verstaat, zegt Marcel: “Bij een ideale zomer wordt het niet warmer dan 25 graden en valt er elke week 25 millimeter regen. En natuurlijk op z’n tijd een ijsje nemen, lekker eten, wat fietsen en hobbyen. Alles onder het motto ’alles mag niets moet’.”

Wanneer er boodschappen gedaan moeten worden, laat hij dat het liefst over aan zijn echtgenote. “Alleen kleding kopen, doen we meestal samen omdat ik dat gezellig vind. Wanneer ik alleen naar een kledingwinkel zou gaan, zou ik altijd het verkeerde nemen, vandaar dat we dat altijd met z’n tweeën doen”, lacht Marcel.

Naast het werken voor zijn eigen bedrijf is de Sevenummer ook lid van de vrijwillige brandweer. Voor een flinke brand mogen ze hem midden in de nacht wakker maken. “Maar vat dit niet verkeerd op, want ik gun niemand een brand. Als brandweerman is het uitrukken altijd weer spannend.” Maar niet alleen voor een brand mogen ze hem midden in de nacht wekken. “Onze zoon werd laatst om middernacht wakker en kon niet meer in slaap komen. Hij heeft toen een uurtje bij mij op de borst gelegen, toen sliep hij. En dat is pas echt intens genieten”, aldus de trotse vader.  

Marcel Vorstermans is een bezig baasje en neemt vaak teveel hooi op z’n vork. Soms gaat het dan mis en geeft Kim hem op z’n donder. “En dat is maar goed ook, want zonder haar zou ik ‘een aap gelogeerd zijn’. Zij doet de dingen één voor één en is puntje precies. Diep ik mijn hart ben ik er best trots op hoe zij alles bestiert. Het gezin komt voor haar op de eerste plaats en dat is heel erg mooi om te ervaren”, merkt Marcel op.

Sevenum heeft veel natuur en mooie wandelroutes maar een speciale plek heeft Vorstermans niet. Volgens hem zijn er elke dag wel mooie plekjes te vinden maar de allermooiste heeft hij nog niet ontdekt. “De natuur in en rond Sevenum bestaat alleen maar uit mooie plekjes, plekjes die je ook moet willen zien”, zegt hij tevreden. Marcel vindt het jammer dat de oude dorpsstijl in zijn dorp voor een groot deel is verdwenen. Marcel Vorstermans is iemand die weinig uitgaat. “Vroeger was dat wel anders. De kroegbaas van Metieske heeft voor mijn gevoel de tent vroegtijdig kunnen verkopen mede door mijn cafébezoek. Nu heb ik andere behoeftes. Gewoon een avondje met kameraden aan de hangtafel in de garage met een biertje er bij, dat is het helemaal voor mij.”

Als ik hem vraag naar zijn meest gedenkwaardige momenten zegt de Sevenummer zonder aarzelen: “Dat zijn er drie. Het huwelijk met mijn Kim, de geboorte van onze Rik en het overlijden van mijn vader. Vooral het overlijden van mijn vader was een memorabele dag maar dan met een andere emotie. Hij moest na 62 jaartjes vaarwel zeggen terwijl ik nog veel van hem had kunnen leren”, besluit Marcel het interview.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie