Geplukt - Ivo van der Linden

3-6-2010 door: Redactie
Horst aan de Maas is onlangs verkozen tot 'Wandelgemeente van het jaar 2010'. Nou ja, niet Horst aan de Maas, maar Sevenum om precies te zijn. Onze HALLO-verslaggever trok zijn wandelschoenen aan en toog naar het 'Serumse'. Tot een wandeling kwam het niet, want hij trof Ivo van der Linden nabij de Molenbeek, onze 'Geplukte' van deze week.

Ivo van der Linden (34) is vijf jaar geleden getrouwd met Inge (28) en samen hebben ze een kwant kereltje: Jip, die 1 jaar oud is. Ivo werkt sinds 1993 bij bakkerij Gommans en de afgelopen twee jaar ook bij bakkerij­ Broekmans. De twee bakkerijen hebben de intentie uitgesproken te fuseren, waarna Ivo leidinggevende wordt op de afdeling expeditie.

Naast zijn werkzaamheden bij de twee bakkers gaat zijn aandacht vooral uit naar zijn oogappel Jip. "Van Jip kan ik echt genieten; wanneer ik vrij ben even met hem de tuin in lekker 'knoevele'. Nog even en dan kan ik met hem voetballen, dat vind ik pas echt gaaf. Maar ook allerlei dingen ondernemen met ons gezin, familie en vrienden vind ik belangrijk," aldus de Sevenummer.
Ivo voetbalt al vanaf zijn zesde bij Sparta '18 en mist nauwelijks voetbal­uitzendingen op tv. Andere hobby's van hem zijn pokeren, uitgaan, uit eten en een bezoekje aan de bioscoop. Groene vingers heeft Ivo niet want alle onderhoudswerkzaamheden aan de tuin doet Inge.
"Ach, je kunt nu eenmaal niet van alle markten thuis zijn, ieder zijn hobby zeg ik maar," lacht hij.

Nee, geen tuinwerkzaamheden, geef Ivo maar de voetbalsport. Studio Sport, Voetbal Inside en Holland Sport zijn programma's die hij niet wil missen. Ook 'De wereld draait door' is een favoriet programma waar hij graag naar kijkt. Naar 'Goede tijden slechte tijden' en 'Army Wives' kijkt de Sevenummer niet.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht vraag ik of hij ook gaat stemmen op 9 juni. "Jazeker, ik ga stemmen, ik weet alleen nog niet waarop, maar mijn stem zal zeker niet naar Wilders gaan. Wie er uiteindelijk de meeste zetels gaat halen is moeilijk te zeggen. Mijn gevoel zegt dat het CDA fors zal verliezen," aldus Van der Linden.
Van de Haagse politiek terug naar Sevenum. "Eigenlijk had ik liever gezien dat Sevenum een zelfstandige gemeente was gebleven. Sevenum vind ik bijzonder, maar dat komt ook door het feit dat ik er al mijn hele leven woon. Het is een zeer kind­vriendelijk dorp en we hebben geweldige ­wandelroutes. Alles wat je nodig hebt is in Sevenum te vinden en we hebben ook nog eens de beste kermis. Nee, we hadden wat mij betreft niet naar Horst gehoeven."

Op de vraag waar hij zijn vakantie gaat doorbrengen antwoordt Ivo: "We gaan met ons gezin twee weken naar Zeeland. Vroeger ging ik daar ook altijd heen en ik heb daar goede herinneringen aan overgehouden. Normaal gesproken zou ik naar Frankrijk gaan maar voor Jip is dat een hele trip. Dat doen we wel wanneer hij wat ouder is. Zeeland is ook mooi en ik verheug me er nu al op om met Jip zandkastelen te bouwen aan het strand. En natuurlijk voetbal kijken, want de wereldkampioenschappen staan op het punt te beginnen. Wie er kampioen wordt? Ik hoop Nederland maar het zal Spanje wel worden," orakelt Ivo.

Spanje of Nederland, als de Sevenummer maar voetbal kan kijken. Zondag 11 juli weten we of de sportieve Sevenummer gelijk heeft gekregen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie