Geplukt - Ger van Helden

24-5-2012 door: Redactie
Deze week wordt de 55-jarige Ger van Helden uit Horst geplukt. Ger is een verenigingsman en is lid van Schutterij St. Lucia uit Horst. Hij mocht zich in 1995 en 2007 schutterskoning noemen. De geboren Horstenaar kreeg voor zijn vele vrijwilligerswerk in 2007 een Koninklijke Onderscheiding. Een bijzonder man met een (schutters)hart van goud.
maskTop
Geplukt - Ger van Helden
maskBottom

Van Helden woont al zijn hele leven in Horst en is getrouwd met Henny Cuppen (54), ook uit Horst. Samen hebben ze twee kinderen: dochter Danielle van 27 en zoon Maikel, die 24 jaar oud is. Ger is elektromonteur en werkt voornamelijk in nieuwbouw- en renovatiewoningen. “Zeer interessant werk want de techniek staat nooit stil. Nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied gaan razendsnel en dat maakt mijn werk bijzonder”, zegt hij.

Zijn grote hobby is schutterij St. Lucia, waar hij al meer dan 30 jaar lid en bestuurslid van is. “Daar ben ik eigenlijk door Henny in verzeild geraakt. Haar vader en broer waren ook bij de schutterij. Begin jaren 80 ging ik met vrienden naar het koningsvogelschieten. Daar kwam ik als beste schutter uit de bus en werd Broederschapskoning. Dat is het moment dat mijn hart verloor aan de schutterij”, aldus de schuttersvriend.

De schutterij is niet zijn enige hobby. Ger voetbalde lange tijd bij Wittenhorst en was nog lang jeugdleider. Ook in het carnavalsleven is hij actief, met name bij de jeugdcarnaval. Volgens Van Helden is D’n Dreumel een prachtvereniging die draait als een tierelier en waarmee grootse zaken te organiseren zijn. “Verder wandel ik graag met Henny en ik hoop het vissen weer op te pakken”, licht Ger zijn andere hobby’s toe.

De Horstenaar is trots op zijn dorp en naast zijn eigen huis is De Reulsberg met het schutterslokaal zijn favoriete plekje in Horst. “Als ik iets mag veranderen aan het dorp, zou ik al die vervelende verkeersdrempels weghalen en andere snelheidsremmers toepassen. Ingebouwde bloemperken in de weg met milieuvriendelijke houten waarschuwingshekwerken ervoor. Verder zou ik het centrum helemaal verkeersluw maken zodat er alleen maar voetgangers mogen komen”, aldus Ger.

De schutter is een levensgenieter die graag naar Duitsland op vakantie gaat. “Goed bier, prima eten en vriendelijke mensen kom je daar tegen. In Nederland ben ik vaker aan zee te vinden in Zoutelande.” Maar voorlopig heeft hij nog geen vakantieplannen, want in juni start het EK voetbal en dan zit Ger voor de buis. “Ik hou van voetbal. Mij zul je niet naar zinloze soapseries zien kijken, dat is zonde van mijn tijd.” Van Helden heeft een hekel aan mensen die menen iets meer te zijn dan anderen. Maar ook aan hondenbezitters die hun huisdier overal laten poepen en de drol laten liggen. “Die dieren kunnen er niks aan doen maar hun baasjes wel”, zegt hij met felle stem.

Ger en Henny gaan nog regelmatig uit in Horst. “Heerlijk rustig genieten met een biertje in een van de Horster cafés. Het vaakst in The Shuffle en De Beurs, daar hebben ze ook heerlijk Duits bier. De Beurs wat vaker maar dat komt omdat ik daar zomerprins ben”, lacht Ger. Het gesprek zit erop. Ger zou nog uren kunnen doorpraten over zijn hobby’s en zijn gezin waar hij apetrots op is. Ger van Helden: schutterkoning, zomerprins en lintjesdrager, blijft zichzelf. Een harde werker zonder kapsones.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie