Geplukt Chris Kremers

28-6-2018 door: Redactie
Hij heeft dertig jaar lang in de bouw gewerkt als kraanmachinist. Na zijn pensionering heeft hij het, met al zijn hobby’s, drukker dan ooit. In zijn woonplaats Tienray staat hij dan ook wel bekend als degene die altijd voor iedereen klaar staat. Deze week wordt Chris Kremers (69) geplukt.
maskTop
Geplukt Chris Kremers
maskBottom

Chris werd in Eindhoven geboren in een gezin van negen kinderen. Het was een groot gezin met maar liefst vijf broers en vier zussen. Zijn ouders gingen scheiden toen hij 5 jaar oud was en is toen naar verschillende plekken in Nederland verhuisd. “Voor mij was de situatie destijds gewoon niet anders,” vertelt Chris. “We hadden een ingewikkelde thuissituatie waardoor ik niet thuis kon blijven wonen.” Eerst werd hij in Baexem bij de zusters geplaatst en daarna woonde hij een tijdje in de buurt van Leiden bij de broeders. Later woonde hij bij een pleeggezin in Vught en uiteindelijk kwam hij toen hij 17 jaar was bij de familie Verlinden in Melderslo terecht. Hij begon daar met werken in de kas en is later in de bouw gaan werken. Chris: “Het is eigenlijk best een grappig verhaal hoe ik daar terecht ben gekomen. Ik fietste namelijk langs Haegens bouw en vroeg of ze daar toevallig nog mensen nodig hadden. Dat was het geval en ik kon daar meteen beginnen. Ik heb daar eerst gemetseld maar ben daarna gaan werken met de kraan. Dat is echt mijn passie geworden. Ik heb het altijd ervaren als werk met veel vrijheid. Buiten werken is voor mij ideaal, ik zou helemaal gek worden als ik binnen op kantoor zou moeten zitten. Het actief bezig zijn vond ik geweldig.”

Chris is getrouwd met zijn vrouw Nettie en ze hebben samen twee dochters en een zoon. Ze zijn volgend jaar december 50 jaar getrouwd. Voor deze gelegenheid gaan ze in april op cruise naar Noorwegen. Chris: “Normaal gesproken gaan we op vakantie naar Duitsland maar voor deze speciale gelegenheid gaan we iets verder van huis. Ik ben ooit in Zweden geweest voor een bruiloft en hou echt van de rust die daar heerst. De vorige keer heb ik zo genoten van de vrijheid en van de natuur. Vandaar dat we er nu voor hebben gekozen om weer naar Scandinavië te gaan.”

Na zijn pensionering heeft Chris zich nog geen enkele seconde verveeld. “Ik heb het drukker dan toen ik werkte”, zegt hij lachend. “Ik ben iedere avond bij de biljartclub te vinden waar ik naast het spelen ook penningmeester ben en de inkoop doe. Biljarten vind ik geweldig om te doen. We zijn met vier teams in Tienray en spelen een competitie tegen teams uit andere dorpen in de omgeving. Daarnaast ben ik ook controleur van de sportvisserij en doe ik het onderhoud op de visclub. Binnen zitten is voor mij echt een straf, het liefst ben ik altijd bezig. Mijn scootertje brengt me overal naar toe, dat geeft me vrijheid. Ik heb twee kleinzoons van 6 en 10 jaar oud met wie ik ook wel eens een ritje maak op de scooter. Dan rijden we een rondje en ondertussen zoeken de jongens naar Pokémons. Ik vind het geweldig om zo tijd samen door te brengen.”

Naast al deze hobby’s vindt Chris het ook belangrijk om de medemens te helpen. Zo is hij aangesloten bij het project Naoberzorg in Tienray. Hier wordt hij gekoppeld aan mensen met vragen over praktische zaken. Zo helpt hij mensen met problemen op de computer, met het doen van de tuin of gaat hij mee naar het ziekenhuis als mensen hier om vragen. Chris: “Tegenwoordig word ik direct gebeld als ze een vraag of probleem hebben. Ik vind het fijn om zo mensen te kunnen helpen.” Ook heeft Chris een tijdje in het klooster in Tienray gewerkt waar toen vluchtelingen zaten. Hij repareerde de fietsen zodat deze gebruikt konden worden. Dit deed hij samen met de Irakees Kathem, wie hij ook altijd heeft begeleid in het dagelijks leven. “Hij is gevlucht vanuit Irak en is uiteindelijk in Tienray komen wonen”, vertelt Chris. “Als hij dingen niet begreep heb ik die voor hem geregeld en aan hem uitgelegd. Hij kan inmiddels al veel zelf en is al minder afhankelijk van anderen. Toch hebben we nog veel contact en hebben we ook echt een vriendschap opgebouwd. Hij gaat ook altijd mee biljarten. Ik vind het belangrijk om mensen zo te helpen en ze een goed gevoel te geven. Niemand mag vergeten worden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie