Geplukt- Ruud Logtens

24-5-2018 door: Redactie
Hij groeide op in Maasbree, maar woont tegenwoordig met zijn gezin in America. Zowel in Maasbree als in America is hij actief bij de muziekverenigingen en daarnaast werkt hij al vijftien jaar bij John Deere in Horst. Deze week wordt Ruud Logtens (43) geplukt.
maskTop
Geplukt- Ruud Logtens
maskBottom

Ruud werd geboren in America, maar toen hij pas 9 maanden was verhuisde het gezin Logtens naar Maasbree. Daar woonde hij tot zijn 32e met veel plezier. “En toen kwam ik Chantal tegen, hier op de kermis in America”, lacht hij. “En inmiddels woon ik alweer 11 jaar in America, met net zo veel plezier.” Ruud ging naar de basisschool in Maasbree en daarna naar de middelbare school in Panningen. Toen hij daar klaar was volgde hij achtereenvolgens studies in werktuigbouwkunde aan de mts en de hts in Venlo. “Daarna heb ik eerst drie jaar in Eindhoven gewerkt als technisch tekenaar en nu werk ik al ruim vijftien jaar bij John Deere in Horst.” Daar zit hij helemaal op zijn plaats. “Ik ben afdelingsleider van de prototypewerkplaats en zorg er dus voor dat de gewasbeschermingsmachines voldoen aan de wensen van de klant en aan onze eigen kwaliteitseisen. En dat is erg leuk. Ik mag veel met mensen werken en sta iedere dag weer voor andere uitdagingen.”

Naast zijn werk, loopt muziek als een rode draad door het leven van Ruud. Dat begon al in zijn jeugd. “Pap heeft altijd bij de fanfare gezeten, eerst in America en daarna in Maasbree.” Zo kwam hij als jochie dus al veel in aanraking met blaasmuziek. “Ik heb zelf als kind twee jaar klarinetles gehad. Toen ik daarmee klaar was, was ik 10 en mocht ik kiezen: of bij Jong Nederland of bij de drumband.” Die keuze was snel gemaakt. “Ik ben toen bij de drumband gegaan. Daar keek ik als kind echt tegenop en dat was waar ik bij wilde horen.” En hij is er nooit meer weggegaan. “Ik ben nog steeds spelend lid bij de slagwerkgroep van Maasbree. Dat kan ik ook echt niet loslaten. Ook ben ik nog dirigent van de jeugdslagwerkgroep daar en ook dat doe ik al ik weet niet hoe veel jaar.” Ook in America is Ruud inmiddels betrokken bij de fanfare en is hij bestuurslid. “Ik wilde op muzikaal gebied ook graag iets betekenen voor de Americaanse gemeenschap. Als niet-spelend lid is het heel leuk om een frisse blik te geven op dingen.”

Daar stopt het nog niet met de muziek in Ruuds leven. “Ik zit in de werkgroep van Horst aan de Maas 800, waar ik één van de vele muziekprojecten doe. Ook geef ik nog af en toe muzieklessen op basisschool De Wouter in America en geef ik slagwerkworkshops bij de Muzikantine. Momenteel ben ik bezig om deze twee dingen aan elkaar te linken: samen met de Muzikantine ga ik helpen om de eindpresentatie van groep 7 en 8 van De Wouter naar een hoger niveau te tillen. Begin juli mogen ze hun presentatie opvoeren in de kermistent, echt geweldig.”

En dan doet Ruud zo nog wat vrijwilligerswerk in America. “Ik zit in de organisatie van de Americaanse afdeling van de Wandeldriedaagse en ik zit nog in het comité voor de Intocht van Sinterklaas hier.” Verder loopt hij ook nog één keer per jaar de halve marathon. “In Mannheim, waar de grote tractorfabriek van John Deere staat. Dat is tien jaar geleden vanuit het werk ontstaan en dat doen we nog steeds ieder jaar.” Hij lacht: “Dat is best ver weg, en voor mij is dat wel handig, want dan is het minder makkelijk om af te zeggen. Die stok achter de deur heb ik wel nodig om te gaan trainen.”

Zijn werk en zijn vrijwilligerstaken combineert hij nog met zijn grote gezin. Ruud woont met vrouw Chantal en kinderen Lucy (16), Amy (10), Jens (8) en Dewi (6 ) in America. Een lekker druk huishouden, waar Ruud het ook nog altijd druk mee heeft, maar het breekt hem niet op. “Ik krijg het tot nu toe altijd allemaal goed gedraaid”, lacht hij. Overwegen om ergens mee te stoppen doet hij dan ook zeker niet. “Mijn motto is: doe waar je zin in hebt en zorg dat je het naar je zin hebt. En dat lukt me zo ontzettend goed.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie