Geplukt Carmen Cox-Derix

17-5-2018 door: Redactie
Opgeleid tot radiotherapeutisch specialist, is ze nu werkzaam in de, zoals ze het zelf noemt, ‘financiële zorg’. Ze is een ambitieuze dorpse vrouw, geboren en getogen in America. Deze week wordt Carmen Cox-Derix (45) geplukt.
maskTop
Geplukt Carmen Cox-Derix
maskBottom

Na het behalen van haar vwo-diploma is Carmen in Eindhoven de hbo-opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken gaan volgen. “De opleiding was vrij technisch. Fysica was een van de moeilijkste vakken, maar ik merkte al snel dat ik vrij goed was in het leggen van verbanden binnen dit vakgebied.” Carmen rondde deze opleiding na vier jaar succesvol af en twee dagen na het ontvangen van haar diploma ging ze werken in het ziekenhuis in Venray. “Ik heb ervoor gekozen om röntgenlaborante te worden. Toch kon ik daar zelf te weinig mijn ei in kwijt, waardoor ik na drie jaar besloot om iets anders te gaan doen. Ik heb me toen omgeschoold en via de Welten groep (leer-werkomgeving van verzekeringsbedrijf Welten, red.) ben ik terechtgekomen in de hypotheken en verzekeringen.”

Na een fusie verhuisde Carmen mee naar de nieuwe locatie in Helmond. Na een periode bij Een Negen kwam ze uiteindelijk bij Jos Bastiaens in Blerick terecht, de plaats waar ze nu al 12,5 jaar werkzaam is als hypotheek- en verzekeringsadviseur. De overstap van de zorg naar verzekeringen was voor Carmen achteraf gezien logischer dan ze voorheen had gedacht. “Mensen denken vaak dat er heel weinig raakvlakken zijn tussen deze twee sectoren. Maar waar ik vroeger zorgdroeg voor de fysieke persoon, werk ik nu eigenlijk in de financiële zorg. Het leukste vind ik het contact met mensen. Soms bouw je echt een band op en krijg je ook veel waardering van de mensen waarvoor je werkt. Daar word ik erg blij van.”

Carmen woont met haar man en kinderen in alweer hun tweede zelfgebouwde huis in America. Er is echter een periode geweest dat Carmen niet in America woonde. “Mijn man komt uit Horst, dus ons eerste huis kochten we in Horst. We woonden dicht bij het centrum, dus na het uitgaan rolden we zo ons bed in. Na vier jaar wilden we zelf een groter huis gaan bouwen. In America was er grond te koop, dus zo kwam ik weer terug in America.” Na ruim tien jaar kochten Carmen en haar man een stuk grond buiten het dorp, waar ze nu al zo’n vijf jaar met veel plezier wonen. “De keuken is de centrale ruimte van het huis. Het is echt de plek waar het meeste gebeurt. We eten daar, de kinderen maken er hun huiswerk, er hangt een tv en er zit zelfs een open haard in. We zitten vaker in de keuken dan in de woonkamer, heel gezellig eigenlijk”.

Naast het werk en het huishouden besteedt Carmen veel tijd aan een van haar grootste hobby’s. Al vanaf haar elfde is ze lid van Muziekvereniging St. Caecilia in America. “Tot mijn zestiende heb ik bugel gespeeld. Daarna ben ik overgestapt op cornet en nu speel ik al zo’n twaalf jaar trompet.” Sinds ruim twee jaar is Carmen ook lid van het bestuur, waardoor ze nog meer tijd besteedt aan de muziekvereniging. Ze is binnen de vereniging vicevoorzitter en contactpersoon voor de jeugdopleiding en ze organiseert regelmatig activiteiten. “Ik vind het fijn om mensen te ontzorgen. Binnen het werk dat ik doe, maar zeker ook binnen de vereniging. Ik vind het leuk om dingen te regelen en organiseren waar anderen dan weer blij van worden”.

Of ze ook nog af en toe tijd neemt voor zichzelf? “Ik vind het heerlijk om te lezen, maar daar heb ik eigenlijk te weinig tijd voor. Als de kinderen boeken moeten lezen voor school, probeer ik die dan stiekem maar te lezen. Vaak heb ik de boeken dan ook eerder uit dan de kinderen.” Sporten doet Carmen ook nog twee keer per week, maar dat ziet ze niet als vrije tijd. “Ik moet van mezelf één of twee keer per week gaan. Ik sport vooral om fit te blijven, niet zozeer omdat dit op dit moment een hobby van me is”, vertelt ze. Positief als ze is voegt ze nog toe: “Ik probeer ervoor te zorgen dat we een zo leuk mogelijk leven kunnen leiden. Pluk de dag en doe datgene wat je gelukkig maakt.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie