Geplukt Auke Jacobs-Drabbels

15-2-2018 door: Redactie
Ze heeft twee hobby’s die nogal uiteenlopen. Ze doet aan motorcross; een ruige sport die niet zonder slag of stoot beoefend wordt. Anderzijds doet ze paaldansen, een sport die door velen als sexy bestempeld wordt, maar ook zeker niet zonder slag of stoot gaat. Deze week wordt Auke Jacobs – Drabbels (25) uit Melderslo geplukt.
maskTop
Geplukt Auke Jacobs-Drabbels
maskBottom

Ze komt van oorsprong uit Oirlo, maar woont ondertussen al drie jaar in Melderslo. Daar woont ze met Erwin (27), met wie ze sinds een paar maanden getrouwd is. “We waren op zoek naar een plekje voor ons samen en we konden terecht in het huis van mijn schoonouders. Dat is toevallig in Melderslo, maar als het bijvoorbeeld in Hegelsom was, dan was dat ook prima geweest. Het is hier lekker achteraf en we hebben van niemand last.

We hebben een hele grote tuin, aangezien het vroeger een tuinderswoning was. We wonen hier voor het moment goed, maar wie weet waar we over tien jaar zitten. We zijn niet zo plaatsgebonden en houden bijvoorbeeld ook van reizen. We reizen geregeld naar de Verenigde Staten en we hebben voor dit jaar een reis naar Florida gepland staan. Het liefste zou ik de hele wereld wel willen zien, maar daar moet je natuurlijk ook maar net het geld voor hebben.”

In het dagelijks leven is ze werkzaam voor Esso tankstation en is ze van alle markten thuis. “Ik werk voor een exploitant die een vestiging in Blerick en een vestiging in Elzendorp (Noord-Brabant, red.) heeft. De vestiging in Blerick is een combinatie van tankstation en lunchroom. Zo sta ik achter de kassa, mag de broodjes verzorgen en maak ik in de cafetaria bijvoorbeeld ook de snacks klaar.” Daarnaast is ze één dag in de week werkzaam bij zorgboerderij Samen in Overloon. “Ik heb maatschappelijke zorg gestudeerd en hier kan ik zodoende iets doen met mijn opleiding. Ik begeleid mensen met licht hersenletsel, maar ook bijvoorbeeld met dementie of autisme. De boerderij is drie dagen in de week geopend en het zijn telkens wisselende groepen die hier komen. Het is aan mij om er voor te zorgen dat ze het er naar hun zin hebben, maar ik ben er ook voor om één-op-één een praatje te maken.”

Alle overgebleven energie kan ze kwijt in de avonduren als ze haar favoriete sporten opzoekt. “Mijn man heb ik via de motorcross leren kennen. Een vriendin van mij deed aan quad-rijden en ik ging geregeld met haar mee en zo is dat gegroeid. Ik rij geen wedstrijden, maar vind het leuk om zo nu en dan wat rondjes te crossen.” Deze sport heeft ze momenteel even op een lager pitje gezet, om het risico op blessures zo veel mogelijk te vermijden. Een blessure kun je natuurlijk nooit gebruiken, maar zeker niet in combinatie met de andere sport die ze doet. “Ongeveer twee jaar geleden zag ik op Facebook een oproep voorbij komen om mee te doen aan een workshop paaldansen bij Denzz in Venlo. Dat wilde ik van mijn lijstje af kunnen strepen, dus gaf ik me op en na drie weken had ik mijn nieuwe hobby helemaal gevonden. Ondertussen werken we toe naar een grootse Shownight in de Maaspoort in maart, waarbij we met alle groepen onze kunstjes laten zien. Een blessure kan ik zodoende absoluut niet gebruiken, dus wil ik ieder risico vermijden. Zelfs als dat betekent dat ik dan het motorcrossen even moet laten liggen.”

Ze merkt dat mensen soms nog wat bevooroordeeld zijn wat betreft het paaldansen. “Bij paaldansen wordt vaak de link gelegd met een striptease, maar de sport is veel meer dan dat. Er komt een hoop kracht en flexibiliteit bij kijken. Ik ben er slanker door geworden en heb er spiermassa voor teruggekregen. Als ik mensen foto’s laat zien van wat ik doe, zijn ze veelal onder de indruk. Het is niet zo maar iets. Er is natuurlijk wel wat huid te zien, maar het is ook belangrijk dat we een goede grip op de paal hebben. Tijdens de Shownight in maart kaarten we die vooroordelen aan, maar laten we ook zien dat er niets mis is met een sport die gerust een beetje sexy mag zijn.” Ze is zodanig fanatiek dat ze een paal thuis in de tuin heeft staan waar ze mee kan oefenen. “Binnen hebben we daar helaas de plaats niet voor, dus moest de paal maar in de tuin komen te staan”, lacht ze. (Foto: Roger Sanders)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie