Geplukt- Henk Selen

11-1-2018 door: Redactie
Voetbal speelt een grote rol in zijn leven, net als reizen en het internet. Hij beheert een website met nieuws over Kronenberg en geniet met volle teugen van zijn leven, dat net even iets anders liep dan gepland: deze week wordt Henk Selen (56) uit Kronenberg geplukt.
maskTop
Geplukt- Henk Selen
maskBottom

Henk, geboren en opgegroeid in Kronenberg, komt uit een groot gezin: “Ik ben opgegroeid in een gezin met zeven kinderen. Ik heb drie broers en drie zussen. Zelf ben ik de op een na jongste van het stel. Mijn ouders hadden een klein gemengd boeren-bedrijf. Ze hielden koeien, varkens en kippen. Als kind heb ik altijd moeten helpen in het bedrijf. Ik weet nog dat ik dat soms ontzettend vervelend vond, dan wilde ik liever gaan spelen met vriendjes. Voor mijn ouders was het echt aanpoten om een boerenbedrijf en een gezin van zeven kinderen te onderhouden.” Na de lagere school fietste Henk elke dag naar Horst, waar hij op de Jacob Merlo Mavo zat. Nadat hij zijn mavodiploma gehaald had, ging Henk elke dag naar het Boschveldcollege in Venray. Dit keer niet op de fiets, maar op een brommertje. “Ik had tegen de tijd dat ik in Venray op school zat een brommertje. Deze was wel iets opgevoerd, maar een echte sleutelaar was ik niet. In Kronenberg, vertelt Henk, waren vroeger twee keten. De keet bij Camps en de keet bij Roodbeen. “Ik zat zelf bij de keet van Roodbeen. Er was altijd een kleine vriendschappelijke rivaliteit tussen de twee keten. Waar de meeste bezoekers kwamen, waar het meest gedronken werd. Ik heb het daar ontzettend leuk gehad.” Hoewel Henk geboren en getogen in Kronenberg is, is er ook een periode geweest dat hij zijn vleugels uitsloeg en naar Eindhoven verhuisde. “Ik heb in Eindhoven aan de sociale academie gestudeerd. Daar deed ik de opleiding van inrichtingswerker. Je wordt dan opgeleid om in tehuizen met verstandelijk gehandicapte kinderen te werken of kinderen met gedragsproblemen te begeleiden. Tijdens die studie heb ik eventjes in Eindhoven op kamers gezeten, maar het duurde niet lang voordat ik weer terugkeerde naar Kronenberg.”

Een van de redenen dat Henk terugkeerde naar Kronenberg was Mariet, zijn grote liefde. “Mariet en ik hebben elkaar natuurlijk leren kennen in de keet. Ik kende haar niet persoonlijk, ze is iets jonger als ik, dus zat ze ook een klas lager op de lagere school. En toen op een avond, sloeg de vonk over en hebben we elkaar gevraagd of we elkaar zagen zitten. Dat deden we toen en dat doen we nu nog steeds.” Mariet en Henk zijn 37 jaar getrouwd en hebben twee kinderen: Freek en Marijn. “ Mariet raakte op jonge leeftijd in verwachting. Ik was toen nog bezig met mijn opleiding tot inrichtingswerker. Helaas waren er net toen ik klaar was met de opleiding grote bezuinigingen binnen de zorg, waardoor je nergens aan de bak kwam. Ik heb toen wel verschillende baantjes aangenomen: van op de bierwagen tot aan kranen monteren aan de lopende band. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Van Enckevort in Blerick. Het was dus niet altijd even makkelijk, maar intussen zijn mijn kinderen volwassen. Freek is oud-wethouder van Horst aan de Maas en woont momenteel samen met Mark in Den Haag. Marijn woont nu nog in Meterik. Ze gaat in juli trouwen met Pieter en ze zijn op zoek naar een eigen huis. Een trotsere en gelukkigere vader zou ik niet kunnen zijn.”

Henk is nog steeds werkzaam in Blerick, maar nu in de groothandel waar hij webmanager is en de webshop beheert. “Met de komst van het internet kwam ook mijn interesse voor websites. De nieuwssite over Kronenberg is ontstaan uit pure interesse. Ik ben begonnen met een kleine website voor familie en die uiteindelijk uitgegroeid is tot een ‘nieuwssite’ voor Kronenberg. Het is zo fantastisch om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en dit aan anderen te laten zien en met ze te delen. Dat is wat ik zo leuk vind aan het internet. Daarnaast is het ook een hele experimentele hobby. Het vormt een brug in mijn privé en werkleven. Alles wat ik privé leer, kan ik in mijn werk toepassen en vice versa.” Naast internet is ook voetbal een grote hobby van Henk. “Al sinds ik vanaf mijn tiende voor mijn eerste training in een wei stond, is de passie aangewakkerd. Ik heb sindsdien altijd gespeeld en speel nu nog: ik doe mee aan het 35+ voetbal, maar dat wordt steeds lastiger bij te benen, ik ben namelijk de oudste speler. Maar dat geeft niet, ik vermaak me ook nog elke zaterdagochtend met een clubje mannen voetballend in de zaal.” Hij is ook actief als bestuurslid van beide verenigingen. Henk organiseert dit jaar voor de zesde keer op rij de Winterwandeling Kronenberg en wandelt zelf ook graag of dat nu in Nieuw-Zeeland is op de plekken waar The Hobbit is opgenomen of gewoon in Nederland. “Wandelen is ontzettend fijn. Je kunt zoveel dingen bespreken als je wandelt, zeker in moeilijke tijden. En ook in fijne tijden is wandelen een aanrader. Wandelen is goed voor de gezondheid. De Vierdaagse in Nijmegen hebben we al gelopen en nu staat het Pieterpad op de planning.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie